Gepocheerde zalm
- Breng in een steelpannetje het water met het bouillonblokje tegen de kook aan. Pocheer de zalmfilet in circa 12 minuten. Haal de zalmfilet voorzichtig uit het pocheervocht en pluk hem los met behulp van een vork.
Zalmsalade op gegrild boerenbrood
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Snijd de radijsjes in vieren.
- Giet de cannellinibonen af en spoel goed schoon.
- Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
- Snijd de rucola grof.
- Meng in een grote kom het sap van resterende halve citroen, de witte wijnazijn, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij.
- Roer de ui, cherrytomaatjes, radijs, cannellinibonen en de rucola door de dressing.
- Snijd het brood in dikke plakken. Besprenkel het brood met een beetje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verwarm een grillpan en gril het brood om en om in circa 5 minuten goudbruin en krokant.
- Hak de bieslook fijn.
Serveren
- Verdeel de plakken boerenbrood over borden. Verdeel de salade over het boerenbrood. Verdeel de zalm over de salade en bestrooi met de bieslook. Serveer de partjes citroen ernaast.
Meld je aan en praat mee