Bibimbap

70
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Bereiding

Kook de rijst volgens verpakking.

Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng het zout er doorheen, laat het trekken en spoel het af met water. Laat het uitlekken en meng het met de gochujang, de suiker, de rijstazijn, de sesamolie en wat sesamzaad.

Bak de champignons in olie en laat het vocht iets inkoken. Meng het vervolgens met de sojasaus, de mirin, de rode peper, de knoflook en de gember.

Bak de spinazie in olie, wring het licht uit met de hand en maak de bladeren los. Breng het op smaak met de sojasaus, de knoflook, de mirin en de rode peper.

Blancheer de taugé kort en meng het met het zeezout, de sesamolie, de bosui en wat sesamzaadjes.

Snij of rasp de wortel in dunne reepjes en meng het met de rijstazijn, het zeezout, de sesamolie, de suiker en de sesamzaadjes.

Serveren

Garneer het gerecht met gesneden bosui en sesamzaadjes.

Ingredienten

6
Personen

Rijst

  • 1 kg rijst
  • 1,25 l water

Kimchi

  • 500 g komkommer
  • 50 g grof zeezout
  • 100 g gochujang
  • 10 g suiker
  • 20 ml rijstazijn
  • 5 g sesamzaad
  • 5 ml sesamolie

Paddenstoelen

  • 500 g kastanjechampignons
  • 150 ml lichte sojasaus
  • 150 ml mirin
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember

Spinazie

  • 500 g wilde spinazie
  • 200 ml sojasaus
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 150 ml mirin
  • 1 rode peper

Taugé

  • 500 g taugé
  • 5 g fijn zeezout
  • 5 ml sesamolie
  • 2 bosui
  • sesamzaad

Wortel

  • 500 g wortel
  • 60 ml rijstazijn
  • 12,5 g fijn zeezout
  • 15 ml sesamolie
  • 12,5 g suiker
  • sesamzaad
Geef je waardering
70