Winter pudding bombe

29
Gemiddeld
Winter pudding bombe

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Haal het ijs uit de vriezer zodat het alvast een beetje zacht kan worden. Bekleed de kom met drie lagen plasticfolie. Snijd met een broodmes rondom 4 plakken van circa 2 centimeter dik van de panettone en snijd de plakken door de helft, zodat je 8 plakken hebt. Bekleed de kom met 6 plakken brood en druk de plakken, op de plekken waar ze elkaar overlappen, goed aan. Besprenkel de panettone met twee derde van de  Vin Santo en bestrijk met de frambozenjam. Pel 1 mandarijn en snijd de mandarijn in plakken. Verdeel 500 milliliter ijs over de panettone en bestrooi met pistachenootjes, kersen, gekonfijte sinaasappelschillen en beleg met de plakken mandarijn. Verdeel daar de andere 500 milliliter ijs over en leg de resterende plakken panettone erop. Besprenkel met de resterende Vin Santo en dek af met plasticfolie. Zet de bombe minstens een nacht in de vriezer.

Serveren
Verwarm de chocolade, vlak voor het serveren, au bain-marie. Haal de bombe uit de vorm en haal het plastic eraf. Zet de bombe voorzichtig op een mooi bord. Pers het sap van de resterende mandarijn uit en roer het sap door de gesmolten chocolade. Schenk de chocolade over de taart heen. 

Dit recept komt uit de Televizier special over 24Kitchen.

Ingredienten

4
Personen

Winter pudding bombe

  • 1 l vanille-ijs van goede kwaliteit
  • 1 kg panettone (Italiaans kerstbrood)
  • 125 ml Vin Santo (dessertwijn)
  • 3 el frambozenjam
  • 2 mandarijnen
  • 25 g gepelde pistachenootjes
  • 75 g kersen uit pot
  • 40 g gekonfijte sinaasappelschillen
  • 200 g pure chocolade (70% cacao)

Extra nodig

  • kom van 2 l inhoud
  • plasticfolie
Geef je waardering
29