De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

heri heri

Zelf Heri Heri maken? Met het recept van London leer je hoe je thuis Heri Heri maakt om Keti Koti te herdenken.

40 min kooktijd
Heri Heri

Een recept van

London Loy

london loy

"Heri Heri is het gerecht dat niet mag ontbreken bij Keti Koti. Het gerecht vindt de oorsprong in de tijd voordat slavernij werd afgeschaft. Heri Heri wordt gemaakt met de ingrediënten die toen op plantages werden geteeld, zoals zoete aardappel en cassave. Vandaag de dag staat het  gerecht nog symbool voor verbinding met voorouders."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Week de bakkeljauw een nacht in koud water.

  2. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd fijn.

  3. Spoel de geweekte bakkeljauw af en stoom of kook de vis in circa 20 minuten gaar. Laat uitlekken en pluk de bakkeljauw.

  4. Schil de bakbananen, cassavewortel en zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een pan en voeg water toe tot ze net onder staan en kook in circa 15 minuten gaar.

  5. Kook intussen de eieren 7 minuten. Stoom of kook de kousenband in circa 8 minuten beetgaar. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.

  6. Voeg de tomaten en peper toe aan de pan en leg de geplukte bakkeljauw erop, zodat deze nog verwarmd wordt. Leg de groente en bakkeljauw op een schaal. Serveer de gekookte eieren en kousenband erbij.

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker