De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vichyssoisse van forel

Wil jij indruk maken op je gasten tijdens het kerstdiner? Dan is deze vichyssoisse van forel een echte aanrader! Dus duik snel de keuken in en ga aan de slag met dit fantastische recept.

60 MIN
Vichyssoisse van forel

Een recept van

Hans van Wolde

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Leg de vis in een grote braadslede. Snijd alle groenten in kleine blokjes en bak ze aan in een grote pan of braadslede met wat olijfolie. Doe alle kruiden erbij samen met de knoflook. Giet de visbouillon, room en het water erbij. Laat het tegen de kook aan gaan en schep het vocht vervolgens over de vis. Dek direct af met afdekfolie en laat het een nacht lang koelen. Het vel kan nu van de vis worden gehaald.

Zeef het resterende vocht en kook het in. Bind het met een beetje aardappelzetmeel. Het vocht moet nu koud gemaakt worden. Zet een schaal in een kom ijsklontjes. Zeef het vocht en laat het in de koude schaal afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de garnering: Maak dunne plakjes van pompoen, knolselderij en rode radijs en snijd deze vervolgens in hele dunne reepjes.

Serveren

Verdeel de forel door kleine plakjes van de vis te snijden. Leg in een diep bord. Breng op smaak met zout en peper. Leg hierboven op de fijngesneden pompoen, knolselderij en rode radijs en vervolgens de bronze venkel, verveine en salie. Klop het afgekoelde kookvocht even op met een staafmixer en giet deze soep over de vis.

Krijg jij al uitslag bij de gedachte aan het kerstdiner, maar wil je wel graag indruk maken met nieuwe gerechten? Kijk dan naar de X-Masterclasses met Hans van Wolde, waarin de bekende sterrenchef van restaurant Beluga Loves You jou helpt op weg naar een culinair onbezorgde kerst. 

Tijdens speciale masterclasses geeft Hans handige tips & tricks zodat je thuis op hoog niveau, maar toegankelijke wijze aan de slag kan. Hierbij staan technieken & bereidingen zoals pocheren, konfijten en fileren centraal, waarmee je alle kanten op kan. Vanuit deze basis laat Hans zien dat je hiermee de perfecte basis hebt voor een gerecht en eigenlijk alle kanten op kan. Vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag op weg naar een stressvrij kerstdiner! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker