De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: grapefruit

Pel de garnalen en halveer ze over de lengte. Scheur de laurierblaadjes door midden. Was de rucola. Snijd de knoflook in plakjes. Schil de bospeentjes en snijd ze in schuine plakjes van ca 3 mm dik. Snipper de sjalotjes. Pluk de blaadjes van de dragon en blancheer ze.

60 min kooktijd
The Taste of Cooking: Grapefruit

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Grote garnalen gestoomd boven grapefruitsap, snoekbaars gelakt met grapefruitstroop, wortelchutney met rucola, warme sabayon gearomatiseerd met grapefruitschilletjes”, avocado met dragon

Voorbereiding

Pel de garnalen en halveer ze over de lengte. Scheur de laurierblaadjes door midden. Was de rucola.

Snijd de knoflook in plakjes. Schil de bospeentjes en snijd ze in schuine plakjes van ca 3 mm dik. Snipper de sjalotjes.

Pluk de blaadjes van de dragon en blancheer ze. Hak blaadjes ragfijn tot het bijna een pureeis. Meng er paar druppels olijfolie doorheen tot het een papje is.

Snijd de rode grapefruit voor de garnering in partjes of in dunne plakken met de snijmachine.

Rasp de rode grapefruit voor de sabayon en pers hem uit.

Pers de rode grapefruits voor de snoekbaars uit. Pers de gele grapefruits voor de gestoomde garnalen uit. Pers de handsinaasappels uit. 

Grapefruitstroop voor snoekbaars

Breng het grapefruitsap met de honing en steranijs aan de kook en laat op laag vuur indampen tot het stroperig is.

 

Wortelchutney

Fruit de sjalotjes in plantaardige olie tot ze glazig zijn, voeg sinaasappelsap, sherryazijn en gembersiroop toe en laat indampen tot het stroperig is. Doe de worteltjes erbij en laat 3-4 minuten zachtjes verwarmen.

 

Avocado

Halveer de avocado, haal de pit eruit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en prak fijn met een vork. Voeg fijngehakt geblancheerde dragon, sap van limoen naar smak, zeezout en zwarte peper uit de molen toe.

 

Garnalen

Breng het sap van de gele grapefruits met laurier en knoflook aan de kook in een stoompan. Temper de warmtebron zodat het sap nèt onder het kookpunt blijft.

Leg de grote garnalen in het stoommandje en hang boven het grapefruitsap. Sluit af met een deksel.

Laat de garnalen 4-5 minuten stomen tot ze bijna gaar zijn en zet dan de warmtebron uit.

Snoekbaars bakken

Verhit een antiaanbakpan met plantaardige olie en bak de snoekbaarsmootjes eerst op de huidkant circa 2 minuten, omdraaien en nog 2 minuten (afhankelijk van de dikte) zachtjes garen.

Haal uit de pan en bestrijk de viskant royaal met grapefruitstroop.

 

Sabayon

Klop intussen de sabayon; zet een pan klaar met een daarin passende schaal (au bain marie), vul de pan tot eenderde met water en breng tegen de kook aan.

Draai het vuur laag. Klop de eidooiers met port, sap en rasp van rode grapefruit in een schaal door elkaar.

Zet de schaal boven de pan met water (net tegen de kook aan) en blijf actief kloppen (circa 5-7 min.) tot een luchtige maar stevige schuimsaus ontstaat.

Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Beslist niet stoppen met kloppen want dan veranderen de eidooiers in roerei.

Eindbereiding en presentatie

Meng rucola door de wortelchutney.

Verdeel de avocado in een smalle ringvorm op het bord. Leg er drie partjes grapefruit op (of dunnne plak van snijmachine).

Dresseer de snoekbaars en garnalen rondom.

Lepel er de sabayon over.

 

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker