De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tajine met gevulde gehaktballen met ‘zongedroogde’ tomaatjes

180 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tajine met gevulde gehaktballen met ‘zongedroogde’ tomaatjes

Bereidingswijze

Gedroogde tomaten
Verwarm de oven voor op 60 ºC.
Mondeer de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder en bewaar de zaadlijsten. Dep de tomaten droog met keukenpapier. Pluk en snijd de bladpeterselie fijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het bakpapier met een scheutje zonnebloemolie. Strooi hier de helft van de peterselie overheen en een beetje zout en versgemalen peper. Leg daar de tomaten met de bolle kant naar boven op. Bestrijk de tomaten met een klein beetje olie, strooi er de laatste peterselie overheen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Droog de tomaten circa 3 uur in de oven.

Gehakttajine
Halveer de gedroogde tomaten.Rol per persoon circa 3 balletjes van het gehakt en druk vervolgens plat. Leg er een beetje roomkaas, gedroogde tomaat en een hazelnoot op en rol weer tot een bal (met de vulling in het midden).

Verhit een scheutje olijfolie in een tajine en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten om en om goudbruin. Haal de balletjes uit de tajine en leg ze op een bord. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de tajine en voeg de specerijen toe. Hak de kruiden fijn. Voeg de helft van de kruiden en de tomatenblokjes met de bewaarde zaadlijsten toe aan de uien en breng aan de kook. Laat circa 5 minuten koken met de deksel op de tajine. Voeg als de saus wat dikker is de gehaktballen weer toe. Hak de hazelnoten. Voeg de resterende gedroogde tomaten, kruiden en gehakte hazelnoten toe en laat circa 2 minuten koken. (de gehaktballen moeten gaar zijn, maar de kaas mag er niet uitlopen).

Serveren
Serveer de tajine met bijvoorbeeld brood, couscous of bulgur.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.