Stoofpotje met rundslever en spinaziesalade
- Snijd de rundslever in grote stukken.
- Snijd de wortels, selderij en ui in blokjes. Pel de knoflookteentjes.
- Leg de groenten op de bodem van een (aardewerk) braadpan en voeg het laurierblad, de zwarte peperkorrels, knoflook en het kaneelstokje toe.
- Plaats de lever in een kom en bedek lichtjes met het meel. Plaats daarna in de braadpan bovenop de groente.
- Meng in een grote kom de bouillon, de wijn en de tomatenpuree en giet dit mengsel over de lever.
- Sluit de braadpan af met aluminiumfolie en bak het gedurende circa 1 uur in een op 200 ºC voorverwarmde oven.
- Was de spinazie en scheur met de hand in kleine stukjes.
- Schil en snijd sinaasappels in dunne partjes.
- Mix met de staafmixer de helft van de frambozen met de granaatappelsiroop.
- Plaats de spinazie in een schaal, bedek met de rest van de frambozen en de sinaasappelpartjes.
- Besprenkel tenslotte met de frambozensaus.
- Haal de lever uit de braadpan.
- Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en pureer de rest van de groenten.
- Doe de puree op een bord, leg hierop de lever en strooi hierop wat bladpeterselie en serveer met de spinaziesalade.
0 reacties