

Ingredienten
4
Personen
Stoofpotje met rundslever, groente en rode wijn
- 300 g rundslever
- 0.5 kopje bloem
- 3 knolselderijen
- 3 (gemengde) rozijnen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 el tomatenpuree
- 7 kopjes vleesbouillon
- 0.5 glas rode wijn
- 0.25 bos bladpeterselie
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 kaneelstokje
Spinaziesalade met frambozen-granaatappelsaus
- 500 g spinazie
- 3 sinaasappels
- 2 kopjes frambozen
- 4 el granaatappelsiroop
Extra nodig
- braadpan
- staafmixer en bijbehorend bakje
Bereidingswijze
1 uur kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd
Stoofpotje met rundslever en spinaziesalade
- Snijd de rundslever in grote stukken.
- Snijd de wortels, selderij en ui in blokjes. Pel de knoflookteentjes.
- Leg de groenten op de bodem van een (aardewerk) braadpan en voeg het laurierblad, de zwarte peperkorrels, knoflook en het kaneelstokje toe.
- Plaats de lever in een kom en bedek lichtjes met het meel. Plaats daarna in de braadpan bovenop de groente.
- Meng in een grote kom de bouillon, de wijn en de tomatenpuree en giet dit mengsel over de lever.
- Sluit de braadpan af met aluminiumfolie en bak het gedurende circa 1 uur in een op 200 ºC voorverwarmde oven.
- Was de spinazie en scheur met de hand in kleine stukjes.
- Schil en snijd sinaasappels in dunne partjes.
- Mix met de staafmixer de helft van de frambozen met de granaatappelsiroop.
- Plaats de spinazie in een schaal, bedek met de rest van de frambozen en de sinaasappelpartjes.
- Besprenkel tenslotte met de frambozensaus.
- Haal de lever uit de braadpan.
- Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en pureer de rest van de groenten.
- Doe de puree op een bord, leg hierop de lever en strooi hierop wat bladpeterselie en serveer met de spinaziesalade.
Laat hier je reactie achter