Gabriele Sponza

Ingredienten

4
Personen

Stoofpotje met rundslever, groente en rode wijn

  • 300 g rundslever
  • 0.5 kopje bloem
  • 3 knolselderijen
  • 3 (gemengde) rozijnen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el tomatenpuree
  • 7 kopjes vleesbouillon
  • 0.5 glas rode wijn
  • 0.25 bos bladpeterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 kaneelstokje

Spinaziesalade met frambozen-granaatappelsaus

  • 500 g spinazie
  • 3 sinaasappels
  • 2 kopjes frambozen
  • 4 el granaatappelsiroop

Extra nodig

  • braadpan
  • staafmixer en bijbehorend bakje

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Stoofpotje met rundslever en spinaziesalade

  • Snijd de rundslever in grote stukken.
  • Snijd de wortels, selderij en ui in blokjes. Pel de knoflookteentjes.
  • Leg de groenten op de bodem van een (aardewerk) braadpan en voeg het laurierblad, de zwarte peperkorrels, knoflook en het kaneelstokje toe.
  • Plaats de lever in een kom en bedek lichtjes met het meel. Plaats daarna in de braadpan bovenop de groente.
  • Meng in een grote kom de bouillon, de wijn en de tomatenpuree en giet dit mengsel over de lever.
  • Sluit de braadpan af met aluminiumfolie en bak het gedurende circa 1 uur in een op 200 ºC voorverwarmde oven.
  • Was de spinazie en scheur met de hand in kleine stukjes.
  • Schil en snijd sinaasappels in dunne partjes.
  • Mix met de staafmixer de helft van de frambozen met de granaatappelsiroop.
  • Plaats de spinazie in een schaal, bedek met de rest van de frambozen en de sinaasappelpartjes.
  • Besprenkel tenslotte met de frambozensaus.
  • Haal de lever uit de braadpan.
  • Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en pureer de rest van de groenten.
  • Doe de puree op een bord, leg hierop de lever en strooi hierop wat bladpeterselie en serveer met de spinaziesalade.

Geef je waardering

27
Stoofpotje met rundslever, groente en rode wijn