De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofpotje met rundslever, groente en rode wijn

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Stoofpotje met rundslever, groente en rode wijn

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Stoofpotje met rundslever en spinaziesalade

  • Snijd de rundslever in grote stukken.
  • Snijd de wortels, selderij en ui in blokjes. Pel de knoflookteentjes.
  • Leg de groenten op de bodem van een (aardewerk) braadpan en voeg het laurierblad, de zwarte peperkorrels, knoflook en het kaneelstokje toe.
  • Plaats de lever in een kom en bedek lichtjes met het meel. Plaats daarna in de braadpan bovenop de groente.
  • Meng in een grote kom de bouillon, de wijn en de tomatenpuree en giet dit mengsel over de lever.
  • Sluit de braadpan af met aluminiumfolie en bak het gedurende circa 1 uur in een op 200 ºC voorverwarmde oven.
  • Was de spinazie en scheur met de hand in kleine stukjes.
  • Schil en snijd sinaasappels in dunne partjes.
  • Mix met de staafmixer de helft van de frambozen met de granaatappelsiroop.
  • Plaats de spinazie in een schaal, bedek met de rest van de frambozen en de sinaasappelpartjes.
  • Besprenkel tenslotte met de frambozensaus.
  • Haal de lever uit de braadpan.
  • Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en pureer de rest van de groenten.
  • Doe de puree op een bord, leg hierop de lever en strooi hierop wat bladpeterselie en serveer met de spinaziesalade.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker