Stoofpotje met rundslever, groente en rode wijn

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Stoofpotje met rundslever en spinaziesalade

  • Snijd de rundslever in grote stukken.
  • Snijd de wortels, selderij en ui in blokjes. Pel de knoflookteentjes.
  • Leg de groenten op de bodem van een (aardewerk) braadpan en voeg het laurierblad, de zwarte peperkorrels, knoflook en het kaneelstokje toe.
  • Plaats de lever in een kom en bedek lichtjes met het meel. Plaats daarna in de braadpan bovenop de groente.
  • Meng in een grote kom de bouillon, de wijn en de tomatenpuree en giet dit mengsel over de lever.
  • Sluit de braadpan af met aluminiumfolie en bak het gedurende circa 1 uur in een op 200 ºC voorverwarmde oven.
  • Was de spinazie en scheur met de hand in kleine stukjes.
  • Schil en snijd sinaasappels in dunne partjes.
  • Mix met de staafmixer de helft van de frambozen met de granaatappelsiroop.
  • Plaats de spinazie in een schaal, bedek met de rest van de frambozen en de sinaasappelpartjes.
  • Besprenkel tenslotte met de frambozensaus.
  • Haal de lever uit de braadpan.
  • Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en pureer de rest van de groenten.
  • Doe de puree op een bord, leg hierop de lever en strooi hierop wat bladpeterselie en serveer met de spinaziesalade.

Ingredienten

4
Personen

Stoofpotje met rundslever, groente en rode wijn

  • 300 g rundslever
  • 0.5 kopje bloem
  • 3 knolselderijen
  • 3 (gemengde) rozijnen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el tomatenpuree
  • 7 kopjes vleesbouillon
  • 0.5 glas rode wijn
  • 0.25 bos bladpeterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 kaneelstokje

Spinaziesalade met frambozen-granaatappelsaus

  • 500 g spinazie
  • 3 sinaasappels
  • 2 kopjes frambozen
  • 4 el granaatappelsiroop

Extra nodig

  • braadpan
  • staafmixer en bijbehorend bakje
Geef je waardering
3