De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoere boerenkoolstamppot met gebakken kaas

Schil en snijd de aardappels in vieren.
Schep de boerenkool in een pan, leg de aardappels erop en schenk er zoveel water bij zodat de boerenkool net niet onder staat. Voeg een klein beetje zout toe en kook de aardappels, op hoog vuur en met deksel op de pan, in circa 20 minuten gaar. Laat een beetje kookvocht in de pan en stamp de aardappels en boerenkool fijn met een pureestamper. Voeg een kwart van de boter toe en meng tot een smeuïge stamppot.

30 min kooktijd
Stoere boerenkoolstamppot met gebakken kaas

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Boerenkoolstamppot

  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Schep de boerenkool in een pan, leg de aardappels erop en schenk er zoveel water bij zodat de boerenkool net niet onder staat. Voeg een klein beetje zout toe en kook de aardappels, op hoog vuur en met deksel op de pan, in circa 20 minuten gaar. Laat een beetje kookvocht in de pan en stamp de aardappels en boerenkool fijn met een pureestamper. Voeg een kwart van de boter toe en meng tot een smeuïge stamppot.

Kaasplakken

  • Bestrijk de plakken kaas met een dun laagje mosterd.
  • Kluts de eieren, strooi de bloem in een bord en doe de havermout in een bord. Wentel de plakken kaas door het ei, dan door de bloem, dan nogmaals door het ei en als laatste door de cornflakes.
  • Verhit een scheutje olie en de rest van de boter in een pan en bak de kaasplakken in 5 minuten om en om goudbruin.

Anijsperen

  • Schil en snijd de peren van het klokhuis af in stukjes.
  • Verhit olie in een pan en bak de peren circa 3 minuten. Voeg de gestampte muisjes en de honing toe en verwarm tot het vocht verdampt is.

Serveren

  • Verdeel de boerenkool over borden en leg de kaasplakken erop. Serveer de anijsperen er apart bij.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker