Stoere boerenkoolstamppot met gebakken kaas

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Boerenkoolstamppot

  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Schep de boerenkool in een pan, leg de aardappels erop en schenk er zoveel water bij zodat de boerenkool net niet onder staat. Voeg een klein beetje zout toe en kook de aardappels, op hoog vuur en met deksel op de pan, in circa 20 minuten gaar. Laat een beetje kookvocht in de pan en stamp de aardappels en boerenkool fijn met een pureestamper. Voeg een kwart van de boter toe en meng tot een smeuïge stamppot.

Kaasplakken

  • Bestrijk de plakken kaas met een dun laagje mosterd.
  • Kluts de eieren, strooi de bloem in een bord en doe de havermout in een bord. Wentel de plakken kaas door het ei, dan door de bloem, dan nogmaals door het ei en als laatste door de cornflakes.
  • Verhit een scheutje olie en de rest van de boter in een pan en bak de kaasplakken in 5 minuten om en om goudbruin.

Anijsperen

  • Schil en snijd de peren van het klokhuis af in stukjes.
  • Verhit olie in een pan en bak de peren circa 3 minuten. Voeg de gestampte muisjes en de honing toe en verwarm tot het vocht verdampt is.

Serveren

  • Verdeel de boerenkool over borden en leg de kaasplakken erop. Serveer de anijsperen er apart bij.

 

Ingredienten

4
Personen

Stoere boerenkoolstamppot met gebakken kaas

  • 1 kg aardappelen
  • 500 g verse gesneden boerenkool
  • 100 g roomboter
  • 1 el azijn
  • 300 g kaas
  • 1 el grove mosterd
  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 6 el havermout
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 peren
  • 1 tl gestampte muisjes
  • 1 el honing

Extra nodig:

  • pureestamper
Geef je waardering
0