De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stella di pan brioche

Meng de bloem met suiker en gist in de mengkom. Meng eieren en melk erdoor en kneed circa 2 minuten tot alles samenkomt. Voeg het zout toe. Voeg beetje bij beetje de boter door en kneed in circa 5 minuten op de hoogste stand tot een soepel deeg.

60 MIN
Stella di pan brioche

Een recept van

Sarena Solari

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met suiker en gist in de mengkom. Meng eieren en melk erdoor en kneed circa 2 minuten tot alles samenkomt. Voeg het zout toe. Voeg beetje bij beetje de boter door en kneed in circa 5 minuten op de hoogste stand tot een soepel deeg. Leg het deeg in een met bloem bestoven mengkom, dek af met plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op een warme plaats.

Hazelnootpasta
Verwarm de oven voor op 150°C. Rooster de hazelnoten in circa 15 minuten goudbruin en laat afkoelen. Verwarm de melk tot het kookpunt. Hak de chocolade en giet de hete melk erop. Roer tot een gladde chocoladesaus. Maal de hazelnoten met de suiker en de olie tot een kleverige pasta. Voeg de chocoladesaus toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Laat de pasta iets opstijven in de koelkast.

Opbouw
Kneed het gerezen deeg door en verdeel in vier gelijke bollen. Bestrooi het deeg met een beetje bloem en dek af met plasticfolie. Laat de deegbollen nogmaals 30 minuten rijzen. Rol de gerezen deegbollen uit tot platte schijven van circa 30 centimeter doorsnede. Leg iedere schijf tussentijds in de koeling op een vel bakpapier. Bestrijk elke schijf met een laagje hazelnootpasta en stapel de schijven op elkaar.

Plaats een kommetje of ronde deegsteker op het midden en snijd de deegstapel in 16 gelijke punten. Pak twee punten naast elkaar en draai deze van elkaar af, twee keer om hun eigen as zodat er spiralen ontstaan. Doe dit met alle punten. Pak de uiteindes van de twee punten naast elkaar op, plak deze samen en vouw het uiteinde onder het deeg. Doe dit met alle punten. Dek de brioche af met plasticfolie en laat nog circa 30 minuten narijzen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer een eidooier met melk los en bestrijk het hele brood hiermee. Bak de brioche in circa 30-35 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.

Bakliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Hollandse Bakkers. Verschillende  bakkers laten zien hoe je hun favoriete lekkernijen zelf thuis in een handomdraai op tafel kan zetten.

Gedurende het programma maakt de kijker wekelijks kennis met één van de acht bakkers die hun  favoriete gerecht maken. 24Kitchen trekt daar een blik vol talent voor open. Zo zijn Menno de Koning en Sarena Solari, recente winnaars van Heel Holland Bakt, te zien. Maar ook professionals zoals Job van Berkel van patisserie Tout, Kees Raat van Metropolitan, Issa Niemeijer van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer en Cees Holtkamp, de beroemde patissier en schrijver van bakboeken. Danny Jansen, vast gezicht en chef van 24Kitchen, bakt al jaren achter de schermen en toont in dit programma zijn kunsten aan de kijker.  

Hidde de Brabander, die zijn sporen heeft verdiend in de banketbakkerij en gastronomie en eigenaar van patisserie Dreams of Magnolia: “Voor de taart die ik maak in ‘Hollandse Bakkers’ gebruik ik een nieuwe techniek die uniek is en ontwikkeld in Frankrijk. Om op deze manier mijn kennis te mogen delen is voor mij geweldig”.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker