Een snelle, lekkere en gezonde maaltijd. Sobanoodles zijn superveelzijdig en kunnen zowel warm als koud worden gegeten. En zelf klaarmaken is helemaal niet moeilijk! Eveline deelt haar heerlijke recept.

Eveline Wu

Ingredienten

2
Personen

  • 3 eieren
  • 3 snackkomkommers
  • 1 vleestomaat
  • 3 plakjes beenham
  • 150 g sobanoodles
  • 1/2 teentje knoflook
  • 3 stengels bosui
  • 1/2 st rode peper
  • 4 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel Chinese azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 30 g Gedroogde uitjes
  • 2 st norivellen
  • 5 g koriander
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1:
Klop 3 eieren los. Verhit 1 tl olie in een koekenpan en bak van de eieren 2 omeletten.

Stap 2:
Snijd de komkommers in de lengte in zo dun mogelijke reepjes. Verwijder het kroontje van de tomaat. Snijd de tomaat in plakjes en vervolgens in reepjes. Rol de ham op en snijd in reepjes. Rol de omelet op en snijd in reepjes. Houd alles apart tot gebruik.

Stap 3:
Snijd de bosui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk en doe in een bakje. Meng de Chinese azijn, sesamolie, honing en sojasaus erdoor. 

Stap 4:
Kook de sobanoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens af met koud water.

Stap 5:
Schep de noodles in een diep bord. Verdeel de omelet, komkommer, tomaat en ham over de noodles. Garneer met een paar blaadjes koriander. Knip de nori in reepjes erover. Strooi de uitjes en het sesamzaad erover. Serveer de noodles met de saus.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

Geef je waardering

14-Kikkoman Noodle Bowl.jpg
17-Kikkoman Noodle Bowl.jpg