De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Koude Sobanoodles

Zin om Aziatisch te koken maar geen zin om uren in de keuken te staan? Deze noodles van Eveline maak je supermakkelijk zelf. 

30 MIN
14-Kikkoman Noodle Bowl.jpg

Een snelle, lekkere en gezonde maaltijd. Sobanoodles zijn superveelzijdig en kunnen zowel warm als koud worden gegeten. En zelf klaarmaken is helemaal niet moeilijk! 

Eveline Wu

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Klop 3 eieren los. Verhit 1 tl olie in een koekenpan en bak van de eieren 2 omeletten.

  2. Snijd de komkommers in de lengte in zo dun mogelijke reepjes. Verwijder het kroontje van de tomaat. Snijd de tomaat in plakjes en vervolgens in reepjes. Rol de ham op en snijd in reepjes. Rol de omelet op en snijd in reepjes. Houd alles apart tot gebruik.

  3. Snijd de bosui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk en doe in een bakje. Meng de Chinese azijn, sesamolie, honing en sojasaus erdoor. 

  4. Kook de sobanoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens af met koud water.

  5. Schep de noodles in een diep bord. Verdeel de omelet, komkommer, tomaat en ham over de noodles. Garneer met een paar blaadjes koriander. Knip de nori in reepjes erover. Strooi de uitjes en het sesamzaad erover. Serveer de noodles met de saus.

    ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker