Rijst
Spoel de rijst en laat circa 15 minuten weken in het water.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Laat de rijst afkoelen.
Vulling voorbereiden
Schil de avocado, haal de pit eruit, en snijd de avocado in langwerpige dunne plakken.
Was en halveer de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommers in lange repen.
Schil en rasp de winterpeen met een fijne rasp in dunne slierten.
Zet een bakje water en alle overige ingrediënten klaar.
Sushi maken
Leg het sushimatje op je snijplank.
Leg daarop een norivel met de glanzende kant naar onderen.
Verdeel circa 4 eetlepels rijst gelijkmatig over het norivel.
Rookvlees sushi
Volg de eerste paar stappen als hierboven.
Breng een laagje tapenade aan op de rijst.
Leg daarop enkele plakken rookvlees.
Leg daarop de avocado, komkommer en wortel.
Maak het uiteinde van het norivel nat met een beetje water.
Rol de sushi stevig op en laat de rol opstijven.
Maak voor 4 personen 4 sushirollen
Zalm sushi
Breng nu een laagje wasabi aan.
Leg daar de zalm op.
Leg daarop de avocado, reepje komkommer en wortel.
Maak het uiteinde van het norivel nat met een beetje water.
Rol de sushi stevig op en laat de rol opstijven.
Maak voor 4 personen 4 sushirollen.
TIP: Maak van de restjes groente nog een salade met zwarte olijven, sesamolie en het sap van 1 sinaasappel en garneer met tuinkers.
Meld je aan en praat mee