Kasia Vermaire (1985) is opgeleid in voeding en beweging. Zij studeerde aan gerenommeerde instituten in Maastricht en Londen en begeleidde na haar opleiding mensen bij hun leefstijl en maakte persoonlijke voedings- en bewegingsprogramma’s. Ze specialiseerde zich in thee en doet zelfs mee aan wedstrijden. In 2010 won ze de Nederlandse thee sommelier-competitie en dit jaar werd ze zelfs tweede van de wereld! Inmiddels is ze haar eigen bedrijf begonnen als thee-sommelier, food inspirator en health coach. Ze werkt voor diverse grote bedrijven en merken in productontwikkelingen binnen de thee, schrijft artikelen over thee en food trends en host events waarbij ze de consument inspireert maar ook een verhaal en beleving over brengt.

Voor Kasia is eten leven en beleven. Het prikkelen van al je zintuigen. Ze houdt van puur, vers, onbewerkt en zo kleurrijk mogelijk eten. Koken is voor haar ook delen, energie geven aan de mensen waarvoor ze het maakt, en samen delen, genieten en ontspannen. “Ik hou ervan om in een restaurant samen diverse gerechten te bestellen en met elkaar te delen en te proeven.” Maar ook als Kasia alleen eet zal haar bord er altijd mooi en met aandacht gemaakt uit zien. “Eten moet leven, niet te stug en stijf zijn, lekker met handen eten af en toe. En genieten!”

Eten is ook emotie en voor Kasia heel sterk gekoppeld aan herinneringen. Zo had ze als kind een eigen basilicumplantje, waar kikkers in gingen zitten. “Als ik ergens basilicum proefde walgde ik van de smaak omdat ik aan de dikke pad dacht!” Ook de zelfgemaakte augurkensoep van haar Poolse oma, haar frambozensap, de Poolse outdoorvakanties waar ze bij het kampvuur van een spies aten, haar eerste verse kokosnoot in Thailand: het zijn ervaringen die een onuitwisbare indruk op haar hebben gemaakt.

Gezond eten en leven is volgens Kasia niet zozeer je strikt houden aan leefregels. Het gaat juist om je eigen smaken te leren ontdekken, weer opnieuw voeding als iets moois, kleurrijks en verfijnds te leren beleven. Kasia zal je in De Makkelijke Maaltijd wekelijks meenemen in haar filosofie, en verantwoorde ‘balansmaaltijden’ bereiden. Ze wil je vooral leren genieten van het gevoel dat je je lijf goed doet, dat eten je energie geeft in plaats van neemt. Wanneer je deze gedachte vasthoudt, zul je al snel beseffen dat eten je vriend kan zijn en niet je vijand. Zelfs wanneer je wat kilo’s probeert te verliezen!