Snelle couscous

4
Makkelijk
Snelle couscous

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 70˚

Groente:

  • Schil de wortels, knolselderij en koolrabi’s en snijd ze in kleine blokjes.
  • Halveer en was de prei en snijd de prei in halve ringen.
  • Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de wortel, knolselderij, koolrabi en prei toe.
  • Voeg de kaneel, gember, harrisa en een klein scheutje water toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en warm circa 1 minuut door tot de groente beetgaar zijn.

Biefstuk:

  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  • Verhit olie in een pan en bak de biefstuk circa 3 minuten aan beide kanten bruin.
  • Voeg de boter toe en bak nog circa 1 minuut.
  • Dek de biefstukken af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven .

Couscous:

  • Breng de bouillon in een pan aan de kook.
  • Meng de rauwe couscous met de beetgare groente in een kom.
  • Schenk de bouillon op het couscous-groentemengsel tot het onder staat en dek af met plasticfolie.
  • Snijd de koriander en bladselderij in reepjes
  • Roer couscous na circa 5 minuten los met een vork.
  • Roer de gesneden kruiden erdoorheen.

Ingredienten

4
Personen

Snelle couscous

  • 2 wortels
  • 1 knolselderij
  • 2 koolrabi's
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl harissa of sambal
  • 4 kogelbiefstukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • boter
  • 1 l bouillon
  • 300 g couscous
  • 5 takjes koriander
  • 2 takjes bladselderij
Snelle couscous
Geef je waardering
4