- Verwarm de oven voor op 70˚
Groente:
- Schil de wortels, knolselderij en koolrabi’s en snijd ze in kleine blokjes.
- Halveer en was de prei en snijd de prei in halve ringen.
- Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de wortel, knolselderij, koolrabi en prei toe.
- Voeg de kaneel, gember, harrisa en een klein scheutje water toe.
- Breng op smaak met zout en peper en warm circa 1 minuut door tot de groente beetgaar zijn.
Biefstuk:
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
- Verhit olie in een pan en bak de biefstuk circa 3 minuten aan beide kanten bruin.
- Voeg de boter toe en bak nog circa 1 minuut.
- Dek de biefstukken af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven .
Couscous:
- Breng de bouillon in een pan aan de kook.
- Meng de rauwe couscous met de beetgare groente in een kom.
- Schenk de bouillon op het couscous-groentemengsel tot het onder staat en dek af met plasticfolie.
- Snijd de koriander en bladselderij in reepjes
- Roer couscous na circa 5 minuten los met een vork.
- Roer de gesneden kruiden erdoorheen.
0 reacties