Simpele Indiase lamscurry
Snijd het lamsvlees in blokjes van circa 4 bij 4 centimeter. Pel en hak de uien grof. Vijzel de kardemompeulen, komijnzaad en venkelzaad fijn. Verhit een scheut olie en de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de uien kort en voeg het vlees, de gevijzelde specerijen en kaneelstokjes toe. Bak 3-5 minuten tot het vlees goudbruin is. Voeg de yoghurt toe. Laat het vlees in circa 2 uur met de deksel op de pan gaar stoven op laag vuur. Breng de lamscurry op smaak met cayennepeper.
Indiase pompoen
Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Vijzel het venkel- en mosterdzaad grof. Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit het venkel- en mosterdzaad tot het zaad gaat dansen. Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten tot de blokjes goudbruin zijn. Blus af met de groentebouillon en stoof de pompoen in circa 20 minuten gaar. Voeg de yoghurt en suiker toe. Pluk en hak de koriander en voeg net voor het serveren toe.
Serveer met bijvoorbeeld naanbrood of witte rijst.
Meld je aan en praat mee