Sarma van druivenbladeren met pistache, vijgen & granaatappel

0
Makkelijk
Sarma van druivenbladeren met pistache, vijgen & granaatappel

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gevulde druivenbladeren
Breng een pan met ruim water aan de kook, blancheer de druivenbladeren en laat ze uitlekken en afkoelen. Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de vijgen en druiven fijn en verbrokkel de kaas. Meng de vijgen, druiven, kaas, pistachenootjes en de granaatappelpitjes met elkaar.

Leg de druivenbladeren uit. Schep een klein lepeltje van de vulling in het midden van de druivenbladeren, vouw de zijkanten naar binnen en rol de druivenbladeren zo strak mogelijk op.

Dressing
Meng de olijfolie, sumak en granaatappelmelasse met elkaar en breng op smaak met zout.

Ingredienten

25
Porties

Gevulde druivenbladeren

  • 25 druivenbladeren
  • 1 granaatappel
  • 75 g pistachenootjes
  • 2 rijpe vijgen
  • 1 tros witte druiven
  • 100 g witte Turkse kaas

Dressing

  • 150 ml olijfolie
  • 1 el sumak
  • 3 el granaatappelmelasse
  • zout
Sarma van druivenbladeren met pistache, vijgen & granaatappel
Geef je waardering
0