Salsiccie al sugo en Zucchine Fritte

1
Gemiddeld
Salsiccie al  sugo en Zucchine Fritte

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Salsiccie al sugo (circa 40 minuten)
Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een pan met olie en fruit de ui en de knoflook aan, bak de worsten mee en voeg de venkelzaadjes toe. Blus na 10 minuten af met de wijn en laat nog 5 minuten doorkoken. Voeg de tomatensaus toe.

Scheur 5 basilicumblaadjes en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het water toe, roer goed door en kook gedurende 30 minuten zacht door.

Verdeel de worsten en de jus over 4 borden. Garneer met basilicumblaadjes.

Zucchine al basalico (circa 25 minuten)
Snijd de courgette in plakjes bak ze in de koekenpan. Snijd de knoflooktenen doormidden en voeg toe. Bak even mee en haal de knoflook er daarna uit. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Salsiccie al sugo

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 8 worstjes
  • 1 tl venkelzaad
  • 200 ml droge witte wijn
  • 700 g tomatensaus
  • 9 blaadjes basilicum
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 ml water

Zucchine al basalico

  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • peterselie
Salsiccie al  sugo en Zucchine Fritte
Geef je waardering
1