De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ribeye-rolletjes met paddenstoelen & mango-komkommersalade

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van ribeye en een frisse mango-komkommersalade!

30 min kooktijd
Ribeye-rolletjes met paddenstoelen & mango-komkommersalade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Ribeye
Snijd de ribeye in dunne plakken (1 plak per persoon). Leg de plakken tussen plasticfolie en plet ze eventueel met een pan of deegroller. Snijd de shiitakes in dunne reepjes. Snijd de enogi paddenstoelen los. Verdeel de paddenstoelen over de ribeye en rol op. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Bestrijk de rolletjes met olie en bak ze circa 2 minuten in een grillpan of op de bakplaat.

Knoflook-sojasaus
Pel en snipper de sjalot . Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de sjalot en de knoflookchips. Blus af met de sojasaus, ketjap en groentebouillon. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water. Bind hiermee de saus tot yoghurtdikte. Voeg de sesamolie en het sesamzaad toe.

Mango-komkommersalade
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in fijne brunoise. Hak de ingelegde gember fijn. Schil en rasp de verse gember. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de sushi-azijn en de mirin.

Serveer
Serveer de ribeye-rolletjes met de knoflook-sojasaus. Schep er een lepel mango-komkommersalade bij en garneer met de Borage Cress.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker