Ribeye-rolletjes met paddenstoelen & mango-komkommersalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Ribeye
Snijd de ribeye in dunne plakken (1 plak per persoon). Leg de plakken tussen plasticfolie en plet ze eventueel met een pan of deegroller. Snijd de shiitakes in dunne reepjes. Snijd de enogi paddenstoelen los. Verdeel de paddenstoelen over de ribeye en rol op. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Bestrijk de rolletjes met olie en bak ze circa 2 minuten in een grillpan of op de bakplaat.

Knoflook-sojasaus
Pel en snipper de sjalot . Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de sjalot en de knoflookchips. Blus af met de sojasaus, ketjap en groentebouillon. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water. Bind hiermee de saus tot yoghurtdikte. Voeg de sesamolie en het sesamzaad toe.

Mango-komkommersalade
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in fijne brunoise. Hak de ingelegde gember fijn. Schil en rasp de verse gember. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de sushi-azijn en de mirin.

Serveer
Serveer de ribeye-rolletjes met de knoflook-sojasaus. Schep er een lepel mango-komkommersalade bij en garneer met de Borage Cress.

Ingredienten

4
Personen

Ribeye

  • 500 g ribeye
  • 100 g shiitakes
  • 3 bosjes enogi paddenstoelen

Knoflook-sojasaus

  • 1 sjalot
  • olie
  • 1 el gefrituurde knoflookchips
  • 3 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sesamzaad

Mango-komkommersalade

  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 20 g ingelegde gember
  • 20 g verse gember
  • 10 g sushi-azijn
  • 10 g mirin
  • 1 bakje borage cress

Extra nodig

  • plasticfolie
  • cocktailprikker
  • grillpan of bakplaat
Geef je waardering
1