Pittige garnalen
Maak de garnalen schoon. Halveer de limoen, pers het sap uit over de garnalen en breng op smaak met zout en peper. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook in vieren. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en jalapeño in kleine stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, jalapeño en paprika. Voeg laurierblad, wijn en azijn toe en breng aan de kook. Voeg de tomatenpuree toe en de garnalen toe Pluk en hak de peterselie en koriander en roer de kruiden erdoor. Serveer de garnalen in 4 kleine schaaltjes.
Fritura de ostiones
Verhit olie tot 180 °C. Pel en snipper de ui en snijd de peper fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado en de tomaat in blokjes. Meng het sap van 1 limoen met de avocado, tomaat, ui, peper en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de paprika in stukjes. Maal de cornflakes, paprika, oregano, tijm, zout en peper in een keukenmachine en schep in een schaal. Kluts het ei met water.
Steek de oesters open, wentel ze door het ei en daarna door het cornflakesmengsel. Haal de oesters 1 voor 1 door het ei mengsel en dan door de conflakes mengsel. Frituur de oesters goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd 1 limoen in 4 partjes.
Maak de oesterschelpen schoon. Vul ze met de
avocadosalade, oester en een partje limoen.
0 reacties