Pasta con verdure e avocado (Pasta met groente en avocado)

15
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en bewaar het kookvocht.

Bacon
Snijd de bacon in blokjes. Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes circa 5 minuten op middelhoog vuur.

Groentesaus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Verhit een klein scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette en de paprika circa 5 minuten. Voeg de bacon toe aan de pan met uien.
Halveer de tomaatjes. Voeg de paprika, courgette en tomaatjes toe aan de pan met uien en bacon. Blus de groente af met de wijn en laat circa 1 minuut koken.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
Rasp de Parmezaanse kaas.

Schep de avocado samen met 4 eetlepels groente in de blender. Voeg een scheutje kookvocht van de pasta toe aan de blender en pureer de groente tot een smeuïge saus
Meng de saus met de pasta en de groente en bestrooi met de kaas.

Serveren
Pluk en hak de peterselie fijn. Verdeel de pasta met groente over borden en garneer met de peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 400 g tortiglioni

Bacon

  • 125 g bacon

Groentesaus

  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 g snoeptomaatjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 avocado
  • 50 g gemengde kaas zoals Parmezaanse kaas, geitenkaas, Emmentaler, mozzarella
  • 2 takjes peterselie

Extra nodig

  • blender
Geef je waardering
15