Pasta al pesto di zucchine & insalata con ricotta (casarecce met courgette pesto & salade met ricotta)

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pesto
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Pel en hak de knoflook grof en fruit de helft in de pan met olie. Snijd de courgettes in dikke plakken, voeg toe aan de knoflook en bak de courgettes goudbruin. Blender de gebakken courgettes fijn en smeuïg. Pluk de basilicum. Vijzel de pijnboompitten met de walnoten, knoflook en basilicum en roer door de gepureerde courgette. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pasta al pesto
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, voeg de pesto toe en roer goed door. Als de pasta aan de droge kant is voeg eventueel een scheutje water toe.

Insalata con ricotta
Rooster de pijnboompitten circa 1 minuut in een droge hete koekenpan. Snijd de gedroogde tomaten fijn. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes. Meng de pijnboompitten, tomaten, komkommer, paprika en Parmezaanse kaas door de veldsla en brokkel de ricotta eroverheen. Meng de witte wijnazijn, olijfolie, een beetje zout en peper door de salade.

Ingredienten

4
Personen

Pesto

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 2 takjes basilicum
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g gepelde walnoten

Pasta al pesto

  • 400 g penne
  • 1 el boter
  • olijfolie
  • 30 g Parmezaanse kaas

Insalata con ricotta

  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g gedroogde tomaten op olie
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 250 g veldsla
  • 125 g ricotta
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie

Extra nodig

  • blender of staafmixer
Geef je waardering
0