Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de bakvorm in. Snijd de pandanbladeren in stukjes en pureer ze fijn met het water. Druk de pulp door een fijne zeef. Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig met drie kwart van de suiker. Klop de eidooiers met de resterende suiker en 2 el pandansap schuimig. Spatel bloem, bakpoeder, zout en olie door het eidooiermengsel en spatel het eiwitschuim en daarna de kokosmelk erdoor. Spatel het beslag in de bakvorm. Bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar. Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen.
Theefondant
Meng het pandansap met de matchthee en poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de cake met de fondant.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
pandan cake
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties