Pandan cake

15
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 20 minutes totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de bakvorm in. Snijd de pandanbladeren in stukjes en pureer ze fijn met het water. Druk de pulp door een fijne zeef. Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig met drie kwart van de suiker. Klop de eidooiers met de resterende suiker en 2 el pandansap schuimig. Spatel bloem, bakpoeder, zout en olie door het eidooiermengsel en spatel het eiwitschuim en daarna de kokosmelk erdoor. Spatel het beslag in de bakvorm. Bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar. Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen.

Theefondant
Meng het pandansap met de matchthee en poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de cake met de fondant.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 5 pandanbladeren
  • 100 ml water
  • 7 eieren
  • 100 g suiker
  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 120 ml kokosmelk

Theefondant

  • 2 el pandansap
  • 1 tl matchathee
  • 300 g poedersuiker

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • 1 bakvorm van circa 22 cm
Geef je waardering
15