De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pandan cake

80 min kooktijd
Pandan cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de bakvorm in. Snijd de pandanbladeren in stukjes en pureer ze fijn met het water. Druk de pulp door een fijne zeef. Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig met drie kwart van de suiker. Klop de eidooiers met de resterende suiker en 2 el pandansap schuimig. Spatel bloem, bakpoeder, zout en olie door het eidooiermengsel en spatel het eiwitschuim en daarna de kokosmelk erdoor. Spatel het beslag in de bakvorm. Bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar. Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen.

Theefondant
Meng het pandansap met de matchthee en poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de cake met de fondant.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker