Pad Thai
Meng voor de saus de vissaus met de palmsuiker en tamarindepasta, voeg een scheutje water toe en laat op zacht vuur in circa 10 minuten lichtbruin worden.
Wel de rijstmie in heet water. Pel en snipper de sjalot, pel en hak de knoflook. Snijd de Thaise bieslook in stukken van 4 centimeter. Snijd de tofu in blokjes. Rooster de pinda’s circa 5 minuten in een droge koekenpan en vijzel de pinda’s grof.
Verhit een scheut olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de gedroogde garnalen toe en schuif de massa naar de zijkant van de wok. Kluts de eieren en meng in de wok met de sjalot, knoflook en gedroogde garnalen. Voeg de tofu, gamba’s, taugé en de uitgelekte rijstmie toe. Meng er eventueel wat olie door om de mie wat losser te krijgen. Kook tot het vocht uit de mie verdampt is. Voeg vervolgens de Thaise bieslook, de saus en de helft van de pinda’s toe.
Serveer de Pad Thai met de rest van de pinda’s.
Garnalen mie-koekjes
Wel de rijstmie in heet water en laat uitlekken. Snijd de gamba’s in stukjes en de lente-ui in ringen. Pluk en hak de koriander fijn. Pel en hak de knoflook. Meng dit alles samen met het ei door de gekookte mie, hussel goed door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de garnalen mie-koekjes in de steker in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Pas op met omdraaien want de steker is erg warm.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties