De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ossenhaascarpaccio met gorgonzola-walnotensalade met peer

30 min kooktijd
Ossenhaascarpaccio met gorgonzola-walnotensalade met peer

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Ossenhaascarpaccio
Plet en hak de knoflook fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de knoflook, olijfolie en rozemarijn, schenk de marinade op plasticfolie en leg hier de ossenhaas op. Rol dit op en laat rusten. Pers de citroen. Meng de mayonaise met de balsamicoazijn, granaatappelsiroop en citroensap. Pel en snipper de sjalotten. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de sjalotten en kappertjes. Snijd de ossenhaas in zo dun mogelijke plakjes en leg op een bord. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi over de plakjes ossenhaas. Leg de rucola en sjalot en kappertjes op de carpaccio en besprenkel met de dressing. Strooi naar smaak wat grof zeezout erover.

Gorgonzola-walnotensalade met peer
Rasp en pers de citroen. Meng in een kom citroenrasp en –sap, suiker, zout en peper. Schil en halveer de peren, leg in het mengsel en voeg water toe tot de peren onder water staan. Laat circa 10 minuten rusten. Hak de walnoten grof. Meng de gorgonzola met de crème fraîche en walnoten. Scheur de andijvie met je handen en leg de bladen op een bord. Haal de peren uit het water, dep ze droog en leg op de andijvie. Verdeel het kaasmengsel over het midden van de peren.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker