De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Linzencurry met garnalen

Deze curry van Miljuschka tover je binnen slecht 35 minuten op tafel.

35 MIN
Snel met Miljuschka: frisse start Linzencurry met garnalen

Deze curry zit bomvol linzen, garnalen en kokosmelk. En mijn gerecht zet je binnen een half uur op tafel. Serveer het met een portie rijst en je hebt een heerlijke maaltijd.

Miljuschka Witzenhausen

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de sjalotjes in halveringen. Rasp de knoflook en gember fijn. Hak de rode peper fijn. Snijd de snjibonen in schuine plakjes van 1 cm. Laat de linzen uitlekken.  

  2. Verhit de kokosolie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe en bak voor 5 minuten. Voeg dan de knoflook, gember, en rode peper toe en bak voor enkele minuten mee. 

  3. Voeg de kurkuma, garam masala, cayennepeper en zwarte peper toe en roer goed door. Voeg de linzen, kokosmelk, plus een half blikje water toe en breng de curry langzaam aan de kook.  

  4. Zet het vuur laag zodra de curry kookt. Voeg de snijbonen toe en de garnalen toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. 

  5. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  6. Verdeel de rijst en curry over de borden. Maak af met wat limoensap. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

     

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker