Olijfolie-ijs
Verwarm de melk, slagroom en suiker in een middelgrote pan met dikke bodem op laag vuur tot het mengsel warm is, maar niet kookt. Haal van het vuur.
Klop de eidooiers los in een kom. Voeg daar het warme roommengsel aan toe en klop heel goed door met een garde. Zorg dat het een mooi egaal mengsel is. Giet dit mengsel dan terug in de pan. Blijf kloppen. Zet de pan weer op het fornuis, op het allerlaagste vuur. Blijf voortdurend kloppen tot het mengsel is ingedikt, dit duurt circa 5 tot 10 minuten.
Haal van het vuur en schenk het mengsel terug in de kom. Zo koelt de massa een beetje af.
Klop al roerend de olijfolie erdoorheen tot een mooie gladde massa. Verdeel het mengsel over kommetjes, laat eerst afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna minstens 4 uur in de vriezer, maar het liefst een nacht.
Gesuikerde olijven
Verwarm 100 gram suiker met het water. Voeg de olijven toe.
Ris de rozemarijn en snijd de takjes fijn, voeg toe aan de olijven en laat circa 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen. Giet afen rol de nog natte olijven door de suiker.
Laat de gesuikerde olijven afkoelen.
Serveren
Vorm met een lepel een bolletje ijs en verdeel over borden. Garneer met gekonfijte olijven en fijn gesneden amandelen.
0 reacties