Winterse minestrone

21
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui

Pel en snijd de knoflook. 

Snijd de ham in kleine blokjes. 

Schrap en snijd de wortel in kleine blokjes. 

Schil en snijd de bleekselderij in stukjes. 

Snijd de kool in repen.

Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook en ham aan. 

Voeg als de uien zacht zijn de overige groenten toe. 

Fruit tot ze zacht zijn en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat even kort ontzuren.

Voeg de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat een kwartiertje koken en voeg dan de pasta en de bonen toe. 

Kook tot de pasta gaar is. Breng op smaak met zout en peper en Parmezaanse kaas.

 

Tips

Je kunt in plaats van parmaham ook magere spekreepjes gebruiken.

Voeg voor extra smaak een eetlepel pesto toe.

Ingredienten

4
Personen

Winterse minestrone

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g parmaham
  • 3 stengels bleekselderij
  • 0.5 savooiekool
  • olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 l kippenbouillon
  • 75 g volkoren pasta
  • 350 g gekookte borlottibonen
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • peterselie
  • basilicum

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
21