Mini meatloafs

17
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het brood fijn in de keukenmachine. Maak de sjalot, knoflook en de wortels schoon. Maal de sjalot, knoflook, peterselie en 75 g wortel in de kleine kom van de keukenmachine fijn.

Meng het gehakt met de fijngemalen groenten, broodkruim, kaas, mosterd, zout en peper. Maak 6 kleine langwerpige “broodjes” van het gehaktmengsel en leg het in een ingevette ovenschaal of op de bakplaat.

Bak de gehaktbroodjes in circa 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Schil en kook intussen de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar.

Kook de wortels net gaar in water met een snuf zout. Kook ook de erwten in een paar minuten net gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak er met de roomboter en melk een smeuïge puree van. Breng op smaak met zout.

Ingredienten

6
Personen

Voor de mini meatloafs

  • 2 witte boterhammen
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g bospeen
  • 10 g peterselie
  • 500 g rundergehakt
  • 125 g geraspte jong belegen kaas
  • 2 tl mosterd
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 30 g roomboter
  • 150 ml melk
  • 200 g verse erwtjes
  • keukenmachine
Geef je waardering
17