De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mini meatloafs

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het brood fijn in de keukenmachine. Maak de sjalot, knoflook en de wortels schoon. Maal de sjalot, knoflook, peterselie en 75 g wortel in de kleine kom van de keukenmachine fijn.

Meng het gehakt met de fijngemalen groenten, broodkruim, kaas, mosterd, zout en peper.

45 MIN
Mini meatloafs

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het brood fijn in de keukenmachine. Maak de sjalot, knoflook en de wortels schoon. Maal de sjalot, knoflook, peterselie en 75 g wortel in de kleine kom van de keukenmachine fijn.

Meng het gehakt met de fijngemalen groenten, broodkruim, kaas, mosterd, zout en peper. Maak 6 kleine langwerpige “broodjes” van het gehaktmengsel en leg het in een ingevette ovenschaal of op de bakplaat.

Bak de gehaktbroodjes in circa 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Schil en kook intussen de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar.

Kook de wortels net gaar in water met een snuf zout. Kook ook de erwten in een paar minuten net gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak er met de roomboter en melk een smeuïge puree van. Breng op smaak met zout.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker