De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

imagawayaki

Imagawayaki is een soort van pannenkoek met een vulling en is erg populair in Japan. Meestal wordt-ie gevuld met rodebonenpasta maar wij maken 'm met matcha.

20 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Imagawayaki

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Imagawayaki is een soort van pannenkoek met een vulling en is erg populair in Japan. Meestal wordt-ie gevuld met rodebonenpasta maar wij maken 'm met matcha.

Bereidingswijze

Vulling 

Stap 1: 
Roer de eidooiers met de suiker, maïzena, matcha-poeder, vanille en een klein scheutje melk tot een papje. 

Stap 2: 
Verwarm de rest van de melk en kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook. Giet al roerend een beetje van de warme melk op het papje en giet het hele mengsel in de pan. Breng de vulling al roerend aan de kook en laat het circa 1 minuut rustig doorkoken. 

Stap 3: 
Giet de vulling op een met koud water afgespoeld bord en dek af met plasticfolie. Laat de volledig afkoelen. 

Beslag 

Stap 1: 
Roer in een kom de eieren met suiker en de honing los. Giet geleidelijk de melk erbij. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en roer tot een glad beslag. Laat het beslag circa 15 minuten rusten voordat je gaat bakken. 

Stap 2: 
Verwarm een obanyaki pan of gebruik hiervoor kleine rvs-bakringen die je in een koekenpan zet. Vet in met olie. 

Stap 3: 
Giet de helft van de pannetjes (of ringen) halfvol met beslag en laat circa 2 minuten bakken. Schep de vulling in het midden van het beslag en laat dit nog circa 3 minuten bakken. 

Stap 4: 
Schep circa 1 minuut na het vullen de andere pannetjes ook halfvol met het beslag. Haal als de 3 minuten baktijd voorbij zijn, de gevulde kanten voorzichtig uit de pannetjes en leg deze bovenop de pannenkoekjes zonder vulling. Haal de Imagawayaki na circa 2 minuten uit de pannetjes en serveer ze warm of koud. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker