Vulling
Stap 1:
Roer de eidooiers met de suiker, maïzena, matcha-poeder, vanille en een klein scheutje melk tot een papje.
Stap 2:
Verwarm de rest van de melk en kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook. Giet al roerend een beetje van de warme melk op het papje en giet het hele mengsel in de pan. Breng de vulling al roerend aan de kook en laat het circa 1 minuut rustig doorkoken.
Stap 3:
Giet de vulling op een met koud water afgespoeld bord en dek af met plasticfolie. Laat de volledig afkoelen.
Beslag
Stap 1:
Roer in een kom de eieren met suiker en de honing los. Giet geleidelijk de melk erbij. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en roer tot een glad beslag. Laat het beslag circa 15 minuten rusten voordat je gaat bakken.
Stap 2:
Verwarm een obanyaki pan of gebruik hiervoor kleine rvs-bakringen die je in een koekenpan zet. Vet in met olie.
Stap 3:
Giet de helft van de pannetjes (of ringen) halfvol met beslag en laat circa 2 minuten bakken. Schep de vulling in het midden van het beslag en laat dit nog circa 3 minuten bakken.
Stap 4:
Schep circa 1 minuut na het vullen de andere pannetjes ook halfvol met het beslag. Haal als de 3 minuten baktijd voorbij zijn, de gevulde kanten voorzichtig uit de pannetjes en leg deze bovenop de pannenkoekjes zonder vulling. Haal de Imagawayaki na circa 2 minuten uit de pannetjes en serveer ze warm of koud.
0 reacties