De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

okrasoep (curaςao)

Week het zoutvlees en varkensstaart een nacht in water. Water afgieten. Breng 2 liter water aan de kook. Voeg het vlees toe en laat dit in 45 minuten gaar koken. Haal het gekookte vlees uit de pan en snijd het in kleine stukken. Doe het vlees terug in de pan met water.

90 min kooktijd
Okrasoep (Curaςao)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Week het zoutvlees en varkensstaart een nacht in water.
Water afgieten.
Breng 2 liter water aan de kook. Voeg het vlees toe en laat dit in 45 minuten gaar koken. Haal het gekookte vlees uit de pan en snijd het in kleine stukken. Doe het vlees terug in de pan met water.

Week de gedroogde garnalen of trassi in koud water.
Wrijf de okra's schoon met een natte theedoek (om fijne stekeltjes te verwijderen). Snijd ze in plakjes, de bovenkantjes mogen weg.

Voeg de okra's, yerba di hole en de gedroogde garnalen toe aan het vlees. Kook dit gaar in 20 minuten; de pitten van de okra's zijn dan roze geworden.

Op smaak brengen met zout. De vis en de Madame Jeanette toevoegen.
Laat het geheel nog 10 minuten koken en verwijder dan de Madame Jeanette.

Serveer met funchi.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker