Okrasoep (Curaςao)

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 30 minutes totale tijd

Week het zoutvlees en varkensstaart een nacht in water.
Water afgieten.
Breng 2 liter water aan de kook. Voeg het vlees toe en laat dit in 45 minuten gaar koken. Haal het gekookte vlees uit de pan en snijd het in kleine stukken. Doe het vlees terug in de pan met water.

Week de gedroogde garnalen of trassi in koud water.
Wrijf de okra's schoon met een natte theedoek (om fijne stekeltjes te verwijderen). Snijd ze in plakjes, de bovenkantjes mogen weg.

Voeg de okra's, yerba di hole en de gedroogde garnalen toe aan het vlees. Kook dit gaar in 20 minuten; de pitten van de okra's zijn dan roze geworden.

Op smaak brengen met zout. De vis en de Madame Jeanette toevoegen.
Laat het geheel nog 10 minuten koken en verwijder dan de Madame Jeanette.

Serveer met funchi.

Ingredienten

4
Personen

Okrasoep

  • 400 g zoutvlees
  • 500 g gezouten varkensstaart
  • 30 gedroogde garnalen of trassi
  • 850 g okra
  • 10 yerba di hole (eventueel basilicum blaadjes)
  • 400 g vis (kabeljauw dorade schelvis makreel)
  • 1 madame jeanette peper
Geef je waardering
14