Nieuwjaarsrolletjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 190℃. Leg de bakmat op de bakplaat. Verhit de boter in een pan op laag vuur en roer de suiker erdoor. Haal de pan van het vuur. De boter mag niet te heet zijn. Roer de eiwitten en bloem erdoor. Strijk het beslag dun uit met een paletmes in een ronde vorm op het bakmatje. Schuif in de oven en bak de koekjes in circa 5 minuten, tot de randjes lichtbruin zijn. Schep ze van de bakplaat met het paletmes. Pas op, heet. Laat ze plat op oudjaarsdag, maar rol ze direct op voor nieuwjaarsdag. Laat afkoelen.

Serveren
Serveer de nieuwjaarsrolletjes naturel of vul de rolletjes met slagroom.

Dit recept komt uit het 24Kitchen Winterkookboek.

Ingredienten

8
Porties

Nieuwjaarsrolletjes

  • 75 g roomboter
  • 110 g witte basterdsuiker
  • 3 eiwitten
  • 90 g bloem

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 50 g suiker

Extra nodig

  • siliconen bakmat
  • paletmes
  • bakplaat
Geef je waardering
0