De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mounir’s umm ali (mounir’s broodpudding met amlouparfait)

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm in een steelpan de melk met de steranijs en laat 10 minuten op laag vuur trekken. Vet de ovenschaal licht in met roomboter Scheur de croissants, krentenbollen en briochebroodjes in grove stukken en verdeel over de ovenschaal.

180 min voorbereidingstijd
35 min kooktijd
Mounir’s Umm Ali (Mounir’s broodpudding met amlouparfait)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Broodpudding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm in een steelpan de melk met de steranijs en laat 10 minuten op laag vuur trekken. Vet de ovenschaal licht in met roomboter Scheur de croissants, krentenbollen en briochebroodjes in grove stukken en verdeel over de ovenschaal. Hak de noten grof. Snijd de gedroogde abrikozen en vijgen grof. Meng de gehakte noten met de suiker en gedroogde vruchten en verdeel dit ook over de ovenschaal. Haal de steranijs uit de melk, voeg de granaatappelmelasse aan de warme melk toe en verdeel dit over de ovenschaal. Verdeel nu de slagroom over de ovenschaal, vermeng alles kort met een lepel en bak de broodpudding circa 20 minuten in de oven.

Amlouparfait
Breng 300 ml van de melk aan de kook en voeg hier 30 g van de suiker aan toe. Meng in een kom het maïszetmeel met 30 g suiker en voeg hier, al roerend, de overige 50 ml melk aan toe. Voeg dit mengsel toe aan de hete melk en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Laat dit mengsel 1 minuut doorkoken, zodat het bindt. Zet de pan met de gebonden melk in een bak met ijswater om gauw af te koelen. Klop de slagroom met de resterende 40 g suiker iets verder dan yoghurtdikte en bewaar in de koelkast. Roer de amlou door het koude gebonden melkmengsel. Spatel vervolgens de geklopte slagroom erdoor. Schep de ijscompositie dan in een plastic bak en zet deze in de vriezer. Heb je een ijsmachine? Schep de ijscompositie dan in de ijsmachine en draai er ijs van.

Serveren
Serveer de broodpudding warm. Schep er een flinke lepel amlouparfait op en bestrooi met kaneel.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker