De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

minestrone

Een klassieke Italiaanse groentesoep geserveerd met vers gemaakte soepballetjes.

30 min kooktijd
Minestrone

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Minestrone
Pel en snipper de ui. Breng in een pan water met de bouillonblokjes aan de kook en voeg de ui toe. Schil de bleekselderij, halveer en was de prei. Snijd de bleekselderij, prei en de tomaten in stukjes. Schil en snijd de aardappels en de waspeen in blokjes. Voeg na 10 minuten koken, de groente, behalve de aardappels, basilicum en de laurierblaadjes toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Voeg na 5 minuten de aardappelblokjes toe en kook ze gaar. Knijp de ongekookte spaghettini tot kleine stukjes en voeg ze met de soepballetjes toe aan de soep. Kook circa 15 minuten door tot de pasta en de soepballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de Parmezaanse kaas, olijfolie en peper.

Soepballetjes
Snijd de basilicum fijn. Meng het gehakt met de basilicum, pecorino, ei en paneermeel. Draai van het gehakt soepballetjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker