De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mascarpone-limoentaartje

Van dit frisse mascarpone-limoentaartje zullen je vrienden erg onder de indruk zijn! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

45 min kooktijd
Mascarpone-limoentaartje

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Deegbodem

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestuif het aanrecht licht met bloem, rol elke plak bladerdeeg afzonderlijk dun uit. Dek het deeg af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten. Steek er cirkels uit van 10 centimeter doorsnede. Bestrijk ze licht met losgeklopt ei en prik er gaatjes in met een vork. Bak de deegcirkels in de oven in 12-15 minuten goudgeel en krokant.

Dragon-muntsiroop

Breng suiker met water aan de kook en laat de suiker oplossen. Pluk de dragon en munt (houd enkele kleine muntblaadjes achter voor decoratie) en blancheer ze 10 seconden in kokend water, spoel ze direct op een zeef af met koud water en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Pureer de kruiden samen met de suikerstroop fijn in de blender en schenk door een zeef.

Mascarpone-limoencrème

Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de mascarpone zacht met de yoghurt. Spatel er slagroom, vanillemerg, lemoncurd en rasp van limoenschil door. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mousse. Bewaar in de koelkast.

 

’s Avonds afmaken

Opmaak bord

Spuit de bladerdeegbodem gelijkmatig vol met toefjes mascarpone-limoencrème. Verdeel er blauwe bessen over. Draai, op het allerlaatste moment, de diepvriesframbozen met de honing en likeur tot kruimels in de keukenmachine. Verdeel de frambozenkruimels over en rond het taartje. Lepel er dragonsiroop langs.

Wijntip

Niet zo zoet

De druivensoorten waar deze wijn van gemaakt is, zijn pinot noir, merlot en raboso. Ze zorgen voor een licht roze/rode kleur en de wijn geurt naar bessen, frambozen en aardbeien. De bubbels zijn royaal doch vriendelijk aanwezig waardoor de wijn volsappig en fruitig is.

Eigenlijk is deze wijn geschikt voor heel veel momenten. Als eetlustopwekkend aperitief, als alternatief voor een spoom tussen de gangen door maar ook als een lekker, zelfs feestelijke, dessertwijn waarin zoet niet de boventoon voert.

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker