’s Middags voorbereiden
Deegbodem
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestuif het aanrecht licht met bloem, rol elke plak bladerdeeg afzonderlijk dun uit. Dek het deeg af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten. Steek er cirkels uit van 10 centimeter doorsnede. Bestrijk ze licht met losgeklopt ei en prik er gaatjes in met een vork. Bak de deegcirkels in de oven in 12-15 minuten goudgeel en krokant.
Dragon-muntsiroop
Breng suiker met water aan de kook en laat de suiker oplossen. Pluk de dragon en munt (houd enkele kleine muntblaadjes achter voor decoratie) en blancheer ze 10 seconden in kokend water, spoel ze direct op een zeef af met koud water en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Pureer de kruiden samen met de suikerstroop fijn in de blender en schenk door een zeef.
Mascarpone-limoencrème
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de mascarpone zacht met de yoghurt. Spatel er slagroom, vanillemerg, lemoncurd en rasp van limoenschil door. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mousse. Bewaar in de koelkast.
’s Avonds afmaken
Opmaak bord
Spuit de bladerdeegbodem gelijkmatig vol met toefjes mascarpone-limoencrème. Verdeel er blauwe bessen over. Draai, op het allerlaatste moment, de diepvriesframbozen met de honing en likeur tot kruimels in de keukenmachine. Verdeel de frambozenkruimels over en rond het taartje. Lepel er dragonsiroop langs.
Wijntip
Niet zo zoet
De druivensoorten waar deze wijn van gemaakt is, zijn pinot noir, merlot en raboso. Ze zorgen voor een licht roze/rode kleur en de wijn geurt naar bessen, frambozen en aardbeien. De bubbels zijn royaal doch vriendelijk aanwezig waardoor de wijn volsappig en fruitig is.
Eigenlijk is deze wijn geschikt voor heel veel momenten. Als eetlustopwekkend aperitief, als alternatief voor een spoom tussen de gangen door maar ook als een lekker, zelfs feestelijke, dessertwijn waarin zoet niet de boventoon voert.
door Corria Houthuizen
1 reactie