De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pistachekoekjes

Chocoladekoekjes zijn een klassieker, maar heb je weleens pistachekoekjes met chocolade geprobeerd?

30 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
150 min. wachttijd
Direct naar recept
Pistache koekjes met chocolade.

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Deze pistachekoekjes met chocolade zie je momenteel overal op social media. Zo gek is dat niet, want ze zijn ongelofelijk lekker. En ook makkelijk te maken!"

Stap-voor-stap het recept bekijken? 

Check de receptvideo

Bereidingswijze

Pistachekoekjes

  1. Leg de pistachecrème 30 tot 60 min vooraf in de vriezer.

  2. Doe de boter, kristalsuiker, basterdsuiker en vanille in een kom. Mix dit 5 minuten goed door.

  3. Voeg de eieren toe en mix dit tot een gladde massa.

  4. Meng in een aparte kom de bloem, maïzena, zout en bakpoeder. 

  5. Voeg het bloemmengsel toe aan het eiermengsel en mix tot de bloem net is opgenomen. Het mag kruimig blijven.

  6. Hak de chocolade en de pistachenoten. Voeg de gehakte chocolade en pistachenoten toe en meng dit door het deeg.

  7. Haal de pistachecrème uit de vriezer.

  8. Maak 10 hopen deeg. Druk in het midden van elke hoop ongeveer 10 gr pistachecrème. Zorg ervoor dat je het deeg niet te stevig aandrukt tijdens het vormen.. Let er wel op dat de pistachecrème volledig door het deeg wordt omhuld.

  9. Leg de deeghopen op een bakplaat en laat ze 1 uur in de vriezer rusten.

  10. Verwarm de oven voor op 220°C.

  11. Leg de koekjesdeeghoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met voldoende ruimte ertussen zodat ze kunnen uitlopen.

  12. Bak de koeken ongeveer 20 minuten in de oven.

  13. Laat de koeken na het bakken, 30 minuten afkoelen voordat je ze openbreekt.

    Maak 8 in plaats van 10 deeghopen en je krijgt pistache-cookies XXL. Laat ze hiervoor 5 tot 10 minuten langer garen in de oven. 

Zelfgemaakte pistachecrème

Wil je jezelf nog meer uitdagen? Dan kun je natuurlijk ook zelf pistachecrème maken. Het is makkelijker dan je denkt!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.