Pistachekoekjes
-
Leg de pistachecrème 30 tot 60 min vooraf in de vriezer.
-
Doe de boter, kristalsuiker, basterdsuiker en vanille in een kom. Mix dit 5 minuten goed door.
-
Voeg de eieren toe en mix dit tot een gladde massa.
-
Meng in een aparte kom de bloem, maïzena, zout en bakpoeder.
-
Voeg het bloemmengsel toe aan het eiermengsel en mix tot de bloem net is opgenomen. Het mag kruimig blijven.
-
Hak de chocolade en de pistachenoten. Voeg de gehakte chocolade en pistachenoten toe en meng dit door het deeg.
-
Haal de pistachecrème uit de vriezer.
-
Maak 10 hopen deeg. Druk in het midden van elke hoop ongeveer 10 gr pistachecrème. Zorg ervoor dat je het deeg niet te stevig aandrukt tijdens het vormen.. Let er wel op dat de pistachecrème volledig door het deeg wordt omhuld.
-
Leg de deeghopen op een bakplaat en laat ze 1 uur in de vriezer rusten.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Leg de koekjesdeeghoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met voldoende ruimte ertussen zodat ze kunnen uitlopen.
-
Bak de koeken ongeveer 20 minuten in de oven.
-
Laat de koeken na het bakken, 30 minuten afkoelen voordat je ze openbreekt.
0 reacties