De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pistachecrème

Zelfgemaakt smaakt alles beter! En het is hartstikke makkelijk om pistachècreme zelf te maken.

25 min voorbereidingstijd
Pistachecrème in een potje met pistachenootjes eromheen.

Een recept van

"Pistachecrème kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Je kunt het gebruiken om een taart te decoreren, koekjes te vullen of je smeert het gewoon op een sneetje brood!"

Stap-voor-stap het recept bekijken? 

Check de receptvideo

Bereidingswijze

Pistachecrème

  1. Doe de gepelde noten in een blender of hakmolen met een snufje zout. Mix tot een gladde pasta. Afhankelijk van hoe sterk je machine is, kan dit tot 10 minuten duren. 

  2. Smelt de chocolade met de slagroom en vanille au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met water. Roer door tot een glad en glanzend mengsel.

  3. Voeg de pistachepasta toe en mix tot een gladde crème. Voeg poedersuiker toe naar smaak en meng goed door. 

  4. Giet de pistachecreme in een afgesloten container.

  5. Laat afkoelen voor gebruik.

    Wil je een extra gladde pistachecrème? Verwijder dan óók het bruin-paarse vlies van de pistachenoten. Kook hiervoor de pistachenoten 3 minuten in water. Leg de warme noten op een schone, droge theedoek. Vouw de theedoek dicht en rol voorzichtig over de noten om de vliezen los te wrijven.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker