De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pistachecrème

Zelfgemaakt smaakt alles beter! En het is hartstikke makkelijk om pistachècreme zelf te maken.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pistachecrème in een potje met pistachenootjes eromheen.

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Pistachecrème kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Je kunt het gebruiken om een taart te decoreren, koekjes te vullen of je smeert het gewoon op een sneetje brood!"

Stap-voor-stap het recept bekijken? 

Check de receptvideo

Bereidingswijze

Pistachecrème

  1. Doe de gepelde noten in een blender of hakmolen met een snufje zout. Mix tot een gladde pasta. Afhankelijk van hoe sterk je machine is, kan dit tot 10 minuten duren. 

  2. Smelt de chocolade met de slagroom en vanille au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met water. Roer door tot een glad en glanzend mengsel.

  3. Voeg de pistachepasta toe en mix tot een gladde crème. Voeg poedersuiker toe naar smaak en meng goed door. 

  4. Giet de pistachecreme in een afgesloten container.

  5. Laat afkoelen voor gebruik.

    Wil je een extra gladde pistachecrème? Verwijder dan óók het bruin-paarse vlies van de pistachenoten. Kook hiervoor de pistachenoten 3 minuten in water. Leg de warme noten op een schone, droge theedoek. Vouw de theedoek dicht en rol voorzichtig over de noten om de vliezen los te wrijven.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.