De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marsepeinbonbons met pistache

60 MIN
Marsepeinbonbons met pistache

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maal de amandelen met de poedersuiker, eiwit en de Grappa in de keukenmachine tot marsepein. Rasp de schil van een kwart sinaasappel. Meng de marsepein met de pistachepitten, pijnboompitten en de sinaasappelrasp. Rol de marsepein tussen twee velletjes bakpapier uit tot een plak met een dikte van circa 1 cm en steek met een ronde steker marsepeinen plakjes eruit.

Chocolade tableren
Smelt de pure chocolade au bain-marie en schenk tweederde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot de chocolade een temperatuur heeft van circa 26 ºC. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Strijk de chocolade uit op een met bakpapier beklede bakplaat en steek vlak voor de chocolade hard wordt met een ronde steker de bodems eruit. Laat circa 1 uur uitharden.

Leg op iedere marsepeinen plakje een chocoladebodem. Laat de marsepein met chocoladeplak erop circa 1 uur drogen op een koele plek, zodat de marsepein daarna minder plakt. Tableer de witte chocolade en haal met behulp van een bonbonvork de marsepein door de chocolade. Druk voor de decoratie met een vork een klein streepje op de bovenkant van de bonbon. Laat de bonbons circa 10 minuten uitharden in de koelkast.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker