Mac ‘n’ cheese lobster

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Verwarm de oven op 180 ᵒC. Breng in een grote pan, ruim water met de soepgroenten, laurier, kruidnagel, schil van de sinaasappel en zout aan de kook. Laat het geheel circa 15 minuten trekken. Schep de ingrediënten met een draadspaan uit het water en voeg de kreeften toe. Kook de kreeften circa 6 minuten, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Smelt voor de saus de boter in een pan en fruit de ui, knoflook en de rode peper. Voeg de bloem toe en bak 5 minuten mee tot de bloem gaar is. Schenk er al roerend met een garde de nouilly prat bij en voeg daarna de mosterd, melk en de saffraan toe. Kook het geheel circa 20 minuten op laag vuur. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen. Controleer voor het toevoegen van de kreeft hoe dik de saus is. Als de saus te dik is voeg dan wat extra melk of water toe.

Kook de macaroni in de gezeefde bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de kreeften schoon, bewaar de koppen, en snijd het kreeftenvlees in grove stukken. Snijd het lichte gedeelte van de prei en de venkel in hele fijne stukjes. Rasp de kazen met de grove rasp. Meng de kreeft, prei, venkel, macaroni, cheddar en de emmentaler door de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep het geheel in een ovenschaal en steek de koppen van de kreeften erin. Hak de peterselie fijn, meng met de panko en de Parmezaanse kaas en bestrooi het geheel ermee. Bak de mac ‘n’ cheese lobster in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Voor de mac ‘n’ cheese lobster

  • 250 g soepgroenten
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 1 sinaasappel
  • 2 kreeften à 500 g
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 50 g bloem
  • 50 g roomboter
  • 50 ml Noilly prat
  • 1 tl mosterd
  • 700 ml melk
  • 0.05 g saffraan
  • 300 g macaroni
  • 1 prei
  • 1 venkelknol
  • 50 g oude cheddar
  • 50 g Emmentaler
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 75 g panko

Extra nodig

  • ovenschaal
  • grove rasp
Geef je waardering
3