De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

4-kazen ravioli met geroosterde venkel, geitenkaas en mineola

Een verrassend pasta recept met frisse mineola en romige geitenkaas.

15 min kooktijd
4-kazen ravioli met geroosterde venkel, geitenkaas en mineola

Een recept van

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het groen van de bovenkant van de venkel en leg apart. Snijd de knollen van boven naar beneden in plakken van ongeveer een centimeter dik en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster het venkelzaad in een droge pan tot het begint te geuren (pas op dat het niet verbrandt). Pers het sap van 1 mineola uit. Meng de honing met één eetlepel olijfolie, de helft van het mineolasap en de helft van het venkelzaad. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de plakken venkel met een kwastje of klein lepeltje. Rooster de venkel in ongeveer 20-25 minuten tot de plaken zacht zijn geworden, maar nog wel een bite hebben.

Meng de resterende olie, venkelzaad en mineolasap met elkaar. Breng op smaak met een klein beetje versgemalen peper. Snijd met een mesje de schil van de mineola en snijd vervolgens de partjes eruit.

Kook de ravioli volgens de verpakking en zet alvast 4 borden klaar. Breek alvast de geitenkaas in kleine stukjes. Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is en breng op smaak met de mineoladressing. Verdeel over de borden en garneer met de geroosterde venkel, rucola, mineolapartjes, geitenkaas en de achtergehouden venkeltoppen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker