De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quiche van zuurkool met gekonfijte eend

Sterrenchef Hans van Wolde maakt een heerlijke quiche van zuurkool met gekonfijte eend. Een ideaal gerecht om te serveren tijdens Kerst!

Quiche van zuurkool met gekonfijte eend

Een recept van

Hans van Wolde

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Quiche

Verwarm de oven voor op 160° en haal de bakplaat eruit. Spoel de zuurkool af met koud water en doe het in een grote kom. Kluts de eieren in een kom met een garde en giet daarna de room erbij. Kluts nog even goed door en giet het mengsel bij de zuurkool. Snijd de rookworst in blokjes en meng deze samen met de spekblokjes door de zuurkool heen. Leg de bladerdeeg-vellen op een oven-bakplaat, hang ze ca 3 centimeter over de rand van de plaat en zorg dat de vellen aan elkaar plakken.

Prik met een vork wat gaatjes in de vellen. Verspreid het zuurkoolmengsel over het bladerdeeg op de bakplaat en zet de plaat 75 minuten in de oven. Laat de quiche daarna een nacht opstijven in de koelkast. Snijd de randen van de quiche af en snijd ze in stukken van ca 5 centimeter. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en meng deze met de zure room, peper en zout. Gebruik dit als dip voor de quiche-randen. Snijd de rest van de quiche in vierkante stukken van ca 10 centimeter.

Eendenbout

Smelt de ganzenvet op een laag vuurtje tot olie. Leg de eendenbouten in een grote pan en bestrooi ze met zeezout. Doe de laurierblaadjes, de rozemarijn, de tijm, de knoflook en de ganzenvetolie erbij. Zet de pan op een laag vuurtje en gaar de bouten in 6 tot 7 uur tot het vlees loslaat van het bot. Pluk in een pan het vlees van het bot en doe er 10 eetlepels van de ganzenvetolie, zout, peper en de wijn bij. Zet de pan even op een laag vuurtje tot het vlees weer warm is.

Serveren

Leg een stuk quiche op en bord en serveer daaromheen de geplukte eend.

Krijg jij al uitslag bij de gedachte aan het kerstdiner, maar wil je wel graag indruk maken met nieuwe gerechten? Kijk dan naar de X-Masterclasses met Hans van Wolde, waarin de bekende sterrenchef van restaurant Beluga Loves You jou helpt op weg naar een culinair onbezorgde kerst. 

Tijdens speciale masterclasses geeft Hans handige tips & tricks zodat je thuis op hoog niveau, maar toegankelijke wijze aan de slag kan. Hierbij staan technieken & bereidingen zoals pocheren, konfijten en fileren centraal, waarmee je alle kanten op kan. Vanuit deze basis laat Hans zien dat je hiermee de perfecte basis hebt voor een gerecht en eigenlijk alle kanten op kan. Vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag op weg naar een stressvrij kerstdiner! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker