De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Luchtige focaccia

Focaccia is een luchtig Italiaans platbrood dat bekendstaat om zijn krokante korst, zachte binnenkant en de typische kuiltjes die gevuld worden met olijfolie, kruiden en soms groente. Het is lekker als bijgerecht bij soep of een salade, maar ook perfect om gewoon zo van te genieten!

15 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
270 min. wachttijd
Direct naar recept
Foccia

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Een focaccia recept op z'n italiaans met cherrytomaten, rozemarijn en  grof zeezout. Maar voeg vooral toe wat je zelf nog in de kruidenla hebt liggen. Focaccia is ook heerlijk met olijven, nduja of honing."

Bereidingswijze

Deegstarter

  1. Meng bloem, water en gist in een kom en dek dit af. Laat het 1 uur op het aanrecht staan zodat de gist actief wordt. 

  2. Zet minimaal 16 uur in de koelkast.

Focaccia

  1. Meng bloem, water, gist en de starter in een kom en kneed met behulp van een keukenmachine 8-10 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg op de helft van de tijd het zout toe. 

  2. Maak een grote bol van het deeg en laat 1 uur rijzen onder een theedoek. 

  3. Duw daarna het focaccia-deeg voorzichtig een beetje plat zonder alle lucht te laten ontsnappen. 

  4. Leg het deeg in een ingevette ovenschaal. Dek af en laat 3 uur rijzen. 

  5. Snijd de tomaten door de helft en verdeel over het deeg. Strooi de rozemarijn en het grove zeezout erover. Giet de olijfolie over het brood heen. 

  6. Duw voorzichtig met je vingers in het deeg zodat er overal gaten ontstaan. Laat het deeg 30 minuten rijzen. 

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de focaccia in 18-22 minuten gaar. 

  8. Laat bijna helemaal afkoelen voor het serveren. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.