Deegstarter
-
Meng bloem, water en gist in een kom en dek dit af. Laat het 1 uur op het aanrecht staan zodat de gist actief wordt.
-
Zet minimaal 16 uur in de koelkast.
Focaccia
-
Meng bloem, water, gist en de starter in een kom en kneed met behulp van een keukenmachine 8-10 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg op de helft van de tijd het zout toe.
-
Maak een grote bol van het deeg en laat 1 uur rijzen onder een theedoek.
-
Duw daarna het focaccia-deeg voorzichtig een beetje plat zonder alle lucht te laten ontsnappen.
-
Leg het deeg in een ingevette ovenschaal. Dek af en laat 3 uur rijzen.
-
Snijd de tomaten door de helft en verdeel over het deeg. Strooi de rozemarijn en het grove zeezout erover. Giet de olijfolie over het brood heen.
-
Duw voorzichtig met je vingers in het deeg zodat er overal gaten ontstaan. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de focaccia in 18-22 minuten gaar.
-
Laat bijna helemaal afkoelen voor het serveren.
0 reacties