De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gemarineerde zalm met citroen-roomkaas

Marineer zalm zelf! De combinatie van suiker, kruiden en citroen maakt 'm heelrijk fris. Serveer de dun gesneden zalm als feestelijk voorgerecht of op een mooie borrelplank.

30 min. voorbereidingstijd
720 min. wachttijd
Direct naar recept
Gemarineerde zalm

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Zalm marineren voor koud gebruik is supersimpel. Het lijkt wat op de Scandinavische gravlax. Een combinatie van zout, zuur, kruiden en suiker."

Bereidingswijze

Gemarineerde zalm

  1. Meng het zout met de suiker. Leg de zalm met de kant van de huid naar beneden in een ruime ovenschaal. Strooi het suiker-zoutmengsel over de zalm. 

  2. Rasp de schil van 1 citroen over de zalm. Verdeel daarna de mosterd over de zalm. 

  3. Hak 1 bos dille, 1 bos peterselie en 1 bos bieslook grof en meng ze met elkaar.  

  4. Verdeel de verse kruiden over de zalm. Dek af met folie en leg wat zwaars op de zalm zodat de kruiden goed in de zalm worden geduwd. Laat 12-14 uur marineren in de koelkast. 

  5. Schraap na de marineertijd de kruiden van de zalm en dep de zalm schoon met een keukenpapiertje. 

  6. Snijd de zalm voor het serveren in hele dunne plakjes en verdeel over een grote schaal. 

  7. Snijd de citroen in plakjes en de radijzen door de helft. Hak tot slot de halve bosjes bieslook en dille fijn. 

  8. Verdeel de plakjes citroen, radijs en verse kruiden over de schaal met zalm. 

Citroen-roomkaas

  1. Meng de roomkaas met de rasp van de citroen. Knijp ook de helft van de citroen uit boven de roomkaas. Meng dit goed door. 

  2. Hak de dille fijn en meng door de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout. 

  3. Doe de roomkaas in een spuitzak en maak toefjes. Verdeel de toefjes over de schaal met gemarineerde zalm. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.