Gemarineerde zalm
-
Meng het zout met de suiker. Leg de zalm met de kant van de huid naar beneden in een ruime ovenschaal. Strooi het suiker-zoutmengsel over de zalm.
-
Rasp de schil van 1 citroen over de zalm. Verdeel daarna de mosterd over de zalm.
-
Hak 1 bos dille, 1 bos peterselie en 1 bos bieslook grof en meng ze met elkaar.
-
Verdeel de verse kruiden over de zalm. Dek af met folie en leg wat zwaars op de zalm zodat de kruiden goed in de zalm worden geduwd. Laat 12-14 uur marineren in de koelkast.
-
Schraap na de marineertijd de kruiden van de zalm en dep de zalm schoon met een keukenpapiertje.
-
Snijd de zalm voor het serveren in hele dunne plakjes en verdeel over een grote schaal.
-
Snijd de citroen in plakjes en de radijzen door de helft. Hak tot slot de halve bosjes bieslook en dille fijn.
-
Verdeel de plakjes citroen, radijs en verse kruiden over de schaal met zalm.
Citroen-roomkaas
-
Meng de roomkaas met de rasp van de citroen. Knijp ook de helft van de citroen uit boven de roomkaas. Meng dit goed door.
-
Hak de dille fijn en meng door de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout.
-
Doe de roomkaas in een spuitzak en maak toefjes. Verdeel de toefjes over de schaal met gemarineerde zalm.
0 reacties