Lamsstoofpot met bospeentjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Lamsstoofpot
Verhit een scheut olie in de pan. Snijd het vlees in grove stukken en bak het vlees rondom bruin. Voeg koud water toe tot het vlees net onder staat, breng aan de kook en schuim het vocht regelmatig af. Mondeer de tomaten en snijd ze klein. Snijd de pepers in ringetjes. Pel en snijd de uien grof. Hak de koriander grof. Voeg tomaten, pepers, uien, kruidnagels, koriander, laurier en de ongepelde bol knoflook toe. Sudder het vlees in circa 1,5 tot 2 uur gaar.

Verkruimel het brood.
Vijzel de pimentkorrels, brood, paprikapoeder, komijnzaad en een scheut olijfolie tot een pasta. Voeg de pasta toe aan het vlees en kook circa 2 minuten door.

Bospeentjes
Schil de bospeentjes. (Circa 2 centimeter van het loof kan eraan blijven zitten). Blancheer de bospeentjes circa 2 minuten. Breng het water en een eetlepel suiker in een koekenpan aan de kook. Voeg de peentjes en boter toe en verwarm ze circa 2 minuten zodat ze glazig worden.

Serveer met Surinaamse rijst en de geglaceerde bospeen.

Ingredienten

4
Personen

Lamsstoofpot met bospeentjes

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 kg lamsschouder zonder bot
  • 3 tomaten
  • 2 groene pepers
  • 2 uien
  • bos koriander
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 bol knoflook
  • wit brood
  • 5 pimentkorrels
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 bos bospeen
  • 100 ml water
  • 1 el suiker
  • 1 el boter

Extra nodig:

  • vijzel
Geef je waardering
0