Marinade
Vijzel de rawit. Meng de ingrediënten voor de marinade. Meng de koteletjes met de marinade en laat ze afgedekt een nacht in de koelkast marineren.
Lamskoteletten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de knoflook circa 45 minuten in de oven. Laat de knoflook afkoelen en knijp de teentjes uit de vliesjes. Pluk en snijd de peterselie en koriander fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook, peterselie en koriander. Voeg de azijn en de gelei toe. Breng de saus aan de kook en smelt de gelei. Laat de saus op laag vuur tot de helft inkoken. Verwarm de grillpan voor. Grill de koteletten in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie, circa 8 minuten rusten. Serveer de saus over de koteletten. Serveer met yamkroketten.
Yamkroketten
Schil de yams en rasp ze fijn. Pel en snipper de ui. Pluk en snijd peterselie fijn. Meng de ui en peterselie met de yams en eidooiers en breng op smaak met zout en peper. Roer het beslag goed door elkaar. Verhit de olie in een hoge pan. Schep eetlepels van het beslag in de dampende hete olie en bak de kroketjes rondom goudbruin.
0 reacties