De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ikan ritja ritja (vis in tomatensaus) met gefruite spruitjes met spek

Bestrooi de zeeduivelfilets met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel ze door de bloem. Verhit de boter en een scheut olie in een pan en bak de zeeduivelfilets in circa 3 minuten om en om rondom goudbruin en gaar.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Ikan ritja ritja (vis in tomatensaus) met gefruite spruitjes met spek

Bereidingswijze

Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper over de lengte, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit een scheut olie in de wok. Fruit de ui, knoflook en gemberrasp samen met de trasi, laos, salamblad. Voeg de tomatenpuree, tomatenketchup, ketjap manis en appelstroop toe. Verkruimel het bouillonblokje over de saus en voeg water toe tot de saus saus dikte is.

Gefruite spruitjes met spek
Snijd de spruitjes in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de gember in plakken. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Fruit de ui, knoflook en de gember. Voeg de spruitjes en de spekjes toe en bak kort mee. Voeg de bouillon en de trassi toe en warm circa 2 minuten door. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten toe aan de spruiten en kook de spruiten in circa 4 minuten gaar op laag vuur. Verwijder de gember voor het serveren.

Vis
Bestrooi de zeeduivelfilets met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel ze door de bloem. Verhit de boter en een scheut olie in een pan en bak de zeeduivelfilets in circa 3 minuten om en om rondom goudbruin en gaar.

Serveer de saus rondom de vis en de spruitjes

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.