Ikan ritja ritja (vis in tomatensaus) met gefruite spruitjes met spek

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper over de lengte, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit een scheut olie in de wok. Fruit de ui, knoflook en gemberrasp samen met de trasi, laos, salamblad. Voeg de tomatenpuree, tomatenketchup, ketjap manis en appelstroop toe. Verkruimel het bouillonblokje over de saus en voeg water toe tot de saus saus dikte is.

Gefruite spruitjes met spek
Snijd de spruitjes in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de gember in plakken. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Fruit de ui, knoflook en de gember. Voeg de spruitjes en de spekjes toe en bak kort mee. Voeg de bouillon en de trassi toe en warm circa 2 minuten door. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten toe aan de spruiten en kook de spruiten in circa 4 minuten gaar op laag vuur. Verwijder de gember voor het serveren.

Vis
Bestrooi de zeeduivelfilets met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel ze door de bloem. Verhit de boter en een scheut olie in een pan en bak de zeeduivelfilets in circa 3 minuten om en om rondom goudbruin en gaar.

Serveer de saus rondom de vis en de spruitjes

Ingredienten

4
Personen

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm gember
  • zonnebloemolie
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • 4 cm laos
  • 2 salamblaadjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 5 el tomatenketchup
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el appelstroop
  • 0.5 groentebouillonblokje

Gefruite spruitjes met spek

  • 500 g spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • zonnebloemolie
  • 125 g spekreepjes
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 tl trassi
  • 2 tomaten

Vis

  • 4 zeeduivelfilets à 150 gram per stuk
  • 3 el bloem
  • 1 el boter
  • zonnebloemolie
Geef je waardering
4