Heldere aspergesoep en croute

18
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Aspergesoep
Breng een pan met het water aan de kook. Schil en snijd circa 2 cm van de onderkant van de asperges. Bewaar de schillen en de onderkanten van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukjes van 1 centimeter en blancheer 2 minuten in het water. Haal de asperges uit het water. Voeg de kontjes en de schillen van de asperges toe aan het kookvocht en laat, op laag vuur, circa 20 minuten trekken. Zeef de bouillon door een natte theedoek en laat in circa 20 minuten afkoelen.

Aspergesoep en croûte
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Zet een soepkom op zijn kop op het bladerdeeg en snijd een cirkel met een overlappende rand van 1 centimeter uit. Pluk en hak de kervel fijn. Verdeel de bouillon, asperges, kervel en saffraan over de soepkommen. Splits en kluts het ei. Bestrijk de rand van de kop met eigeel en leg het bladerdeeg overheen. Druk goed aan, bestrijk met eigeel en strooi er wat zout over. Bak de aspergesoep en croûte circa 20 minuten in de oven.

Tip: laat de soep met het ongebakken bladerdeeg op de kom circa 30 minuten in de koelkast koelen zodat de boter in het deeg weer hard wordt.

Ingredienten

4
Personen

Aspergesoep en croûte

  • 1 l water
  • 10 witte asperges
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 1 bos kervel
  • 4 draadjes saffraan
  • 1 ei
  • zout
Geef je waardering
18