De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hazenrugfilet met traditionele zuurkool en cranberrycompote

Een heerlijk gerecht voor tijdens de feestdagen!

90 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Hazenrugfilet met traditionele zuurkool en cranberrycompote

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zuurkool
Was de zuurkool. Breng de zuurkool met de witte wijn, boter, laurier, jeneverbessen en honing aan de kook. Laat circa 1,5 uur op laag temperatuur stoven. Als er na het stoven teveel vocht in de zuurkool zit, kun je de zuurkool even zeven.

Cranberrycompote
Breng de port met suiker en de rasp en het sap van de limoen, al roerende, aan de kook. Laat inkoken en voeg de cranberries toe. Laat circa 20 minuten doorkoken tot de bessen kapot gaan en er een jam-achtige substantie ontstaat.

Roseval aardappels
Tourneer de aardappels en kook in circa 10 minuten gaar in water met zout. Laat de boter smelten in een pan en stoof de aardappels in de boter. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Hazenrugfilet
Leg de hazenrug circa 15 minuten voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Wrijf de hazenrug in met een beetje zout en versgemalen peper. Smelt de boter met een scheut olijfolie in een braadpan en schroei de hazenrug rondom dicht. Zet het vuur lager. Kneus de jeneverbessen en voeg ze toe. Braad het vlees circa 15 minuten, draai en arroseer regelmatig. Schenk de cognac over de hazenrug en steek de cognac voorzichtig aan. Laat uitbranden. Neem de hazenrug uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de wildfond, rode wijn en laurier toe aan het braadvocht en laat in circa 30 minuten inkoken tot saus dikte. Zeef de saus.

Serveren
Verwijder de filets en de haasjes met een lepel van het karkas. Trancheer vervolgens het vlees. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de compote, zuurkool en gekookte aardappels. Schenk vlak voor het serveren de saus over het vlees. Let op: Als je gaat flamberen zet dan altijd de afzuigkap uit.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker