De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Haricots verts met spek

Knapperig, een échte klassieker en waanzinnig lekker: dat zijn deze haricots verts met spek! Je tovert dit bijgerecht al binnen 15 minuten op tafel. Perfect voor de feestdagen.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Haricots verts

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Haricots verts met spek is één van mijn favoriete kerst bijgerechten. Waarom? Omdat ze supermakkelijk te maken maar écht superlekker zijn."

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder de steel van de haricots verts en kook de bonen 5 minuten in kokend water met eventueel zout.
  3. Giet de bonen af en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de haricots verts in 8 gelijke porties.
  5. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen. Wil je de haricots verts met kerst op en top feestelijk serveren, voeg er dan Parmezaanse kaas aan toe.
  6. Leg de bundeltjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak circa 10 minuten in de oven.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Welke spek om haricot verts?

Haricots verts kun je met verschillende soorten spek bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pancetta, ontbijtspek, katenspek, bacon en gerookt spek. De mogelijkheden zijn eindeloos!

buikspek

Wat is het verschil tussen haricots verts en sperziebonen?

Haricots verts zijn een stuk slanker, donkerder en langer dan sperziebonen. Daarnaast hebben haricots verts een subtielere smaak.

haricot verts

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.