Hamrolletjes met pruimen en arapita’s met kaas

0
Makkelijk
Hamrolletjes met pruimen en arapita’s met kaas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Hamrolletjes met pruimen
Week de pruimen 1 nacht in een kom water. Giet de pruimen af en bewaar 100 milliliter pruimenvocht. Hak de pruimen fijn, verkruimel de kaas en meng ze door elkaar. Verdeel het pruimenmengsel over de hamplakjes en rol ze op. Verwarm het weekvocht met suiker en breng aan de kook. Laat het al roerende inkoken tot een lichte stroop en besprenkel de rolletjes ermee.

Arapita’s met kaas
Rasp de kaas. Meng de kaas met de masa harina, suiker, kurkuma en water en kneed tot een deeg. Voeg, indien nodig, extra masa harina toe. Smeer je handen in met olie en pak een flinke eetlepel beslag. Rol tussen de handen een mooi balletje en druk het een beetje plat tot dikke koekjes. Frituur ze aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Ingredienten

4
Personen

Hamrolletjes met pruimen

  • 8 pitloze gedroogde pruimen
  • 80 g gorgonzola
  • 8 plakjes schouderham
  • 2 el suiker

Arapita's met kaas

  • 100 g oude kaas
  • 200 g witte masa harina
  • 1 el suiker
  • 0.5 tl kurkuma
  • 250 ml water
  • 50 ml olie

Extra nodig

  • olie om in te frituren
Hamrolletjes met pruimen en arapita’s met kaas
Geef je waardering
0