De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hamrolletjes met pruimen en arapita’s met kaas

Week de pruimen 1 nacht in een kom water. Giet de pruimen af en bewaar 100 milliliter pruimenvocht. Hak de pruimen fijn, verkruimel de kaas en meng ze door elkaar. Verdeel het pruimenmengsel over de hamplakjes en rol ze op.

30 min kooktijd
Hamrolletjes met pruimen en arapita’s met kaas

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hamrolletjes met pruimen
Week de pruimen 1 nacht in een kom water. Giet de pruimen af en bewaar 100 milliliter pruimenvocht. Hak de pruimen fijn, verkruimel de kaas en meng ze door elkaar. Verdeel het pruimenmengsel over de hamplakjes en rol ze op. Verwarm het weekvocht met suiker en breng aan de kook. Laat het al roerende inkoken tot een lichte stroop en besprenkel de rolletjes ermee.

Arapita’s met kaas
Rasp de kaas. Meng de kaas met de masa harina, suiker, kurkuma en water en kneed tot een deeg. Voeg, indien nodig, extra masa harina toe. Smeer je handen in met olie en pak een flinke eetlepel beslag. Rol tussen de handen een mooi balletje en druk het een beetje plat tot dikke koekjes. Frituur ze aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker