De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hambitterballen van de antillen

60 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Hambitterballen van de Antillen

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Vulling
Snijd de ham in kleine blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ham, ui, knoflook en paprika. Voeg de tomatenpuree en nootmuskaat toe. Voeg de helft van je bloem toe en roer het geheel circa 5 minuten goed door tot je een stevige massa hebt. Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie en crème fraîche toe en haal de pan van het vuur.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Maal de cornflakes in de keukenmachine en bewaar in een kom. Maal vervolgens de vulling fijn in de keukenmachine.

Hambitterballen
Draai van de vulling balletjes ter grootte van een pingpongbal. Kluts de eieren. Schep de gemalen cornflakes in een bord. Schep de overige bloem in een ander bord. Paneer de balletjes door ze eerst door de bloem te rollen, dan door het ei en als laatste door de cornflakes. Frituur de bitterballen goudbruin in circa 1 tot 3 minuten.

Serveer de bitterballen op een kleurrijk schaaltje.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker