Hambitterballen van de Antillen

2
Makkelijk
Hambitterballen van de Antillen

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
2 uur totale tijd

Vulling
Snijd de ham in kleine blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ham, ui, knoflook en paprika. Voeg de tomatenpuree en nootmuskaat toe. Voeg de helft van je bloem toe en roer het geheel circa 5 minuten goed door tot je een stevige massa hebt. Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie en crème fraîche toe en haal de pan van het vuur.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Maal de cornflakes in de keukenmachine en bewaar in een kom. Maal vervolgens de vulling fijn in de keukenmachine.

Hambitterballen
Draai van de vulling balletjes ter grootte van een pingpongbal. Kluts de eieren. Schep de gemalen cornflakes in een bord. Schep de overige bloem in een ander bord. Paneer de balletjes door ze eerst door de bloem te rollen, dan door het ei en als laatste door de cornflakes. Frituur de bitterballen goudbruin in circa 1 tot 3 minuten.

Serveer de bitterballen op een kleurrijk schaaltje.

Ingredienten

4
Personen

Hambitterballen van de Antillen

  • 375 g ham
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 0.5 tl nootmuskaatrasp
  • 250 g bloem
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g cornflakes
  • olie om te frituren
  • 2 eieren

Extra nodig

  • keukenmachine
Hambitterballen van de Antillen
Geef je waardering
2